Rybí salát l
Tento salát je možné zhotovit z jakékoliv ryby. Není ani důležité, jak dobře je ryba vyfiletovaná, protože se v nálevu kosti rozpustí a žádné pak necítíte. Můžete vhodně doplnit nakládanou kysanou zeleninou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 756 kJ / 181 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,33 g |
| Tuky | 2,19 g |
| Vláknina | 7,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 24 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 33,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ryby očistíme od šupin a ploutví, vymyjeme, potom si do mísy dáme asi dvě lžičky kyseliny citronové, vodu a rozmícháme. Do lázně vložíme ryby (filety) asi na 10 minut. Poté očistíme zlehka nožem a omyjeme, necháme okapat.
Krok 2: Nasolíme, dáme do misky a necháme v lednici uležet asi 3 dny. Poté omyjeme a necháme okapat.
Krok 3: Všechny suroviny na nálev uvedeme do varu a vaříme 8-10 minut. Pak necháme vychladit.
Krok 4: V čisté misce prokládáme kořením a zalejeme nálevem. Přiklopíme talířem, stlačíme aby tam nebyl vzduch. Opět necháme uležet v ledničce 3-4 dny, znovu slijeme, filety už neomýváme. Necháme okapat, vyřízneme páteř a nakrájíme na nudličky.
Krok 5: Do čisté zavařovací sklenice klademe cibuli, papriku, rajče a olivy, vše pokrájené. Na to vrstvu ryb a feferonku. Vše dobře stlačíme a potřeme olejem. Dáme bobkový list a opakujeme vrstvy až naplníme sklenici.
Krok 6: Zavíčkujeme a sklenici omyjeme pod teplou vodou aby chytlo víčko a uložíme do lednice.
Krok 7: Majonézu vmícháváme pouze do odebraného množství, které hned sníme.
Zveřejněno 23. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybí salát l
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9Yk3
Moje poznámka
Rybí salát l
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9Yk3
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 1 hodinou
Grinchův elixír
Přidáno před 15 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 19 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka III
Marcela.Ma. před 1 hodinou
Kapří hranolky
loing před 10 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 10 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 11 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 11 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 11 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 12 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 12 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 13 hodinami
Tématické fráze:
miloš štěpnička rybí saláty,
rybí salát,
rybí salát podle štěpničky,
rybí salát recept,
miloš štěpnička rybí salát,
jak nalozit ryby na salat,
rybí recepty,
jak naložit rybu na sálát,
naložení ryb na kyselo,
cejn na kyselo,
salat z bolena,
rybí salát z bolena,
rybí salát za studena,
recepty l,
jak naložit rybu,
cejni na kyselo,
rybi salat štěpnička,
rybi salaty,
rybí salát z cejnů,
nálev na rybí salát
Suroviny:
kyselina citronová,
sůl,
ocet,
voda,
cukr,
koření nové koření,
pepř celý,
koření hřebíček,
bobkový list,
semínka hořčičná,
cibule,
paprika čerstvá červená,
rajče,
olivy,
feferonka,
olej slunečnicový,
majonéza
Komentáře (12)