Suroviny
Porce: nejmíň 4..
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 903 kJ / 2 128 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,42 g |
Tuky | 151,54 g |
Vláknina | 39,00 g |
Cholesterol | 319 mg |
Sodík | 73 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 120,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Králíka omyjeme, osušíme a naporcujeme. Osolíme a opepříme. Nemáme-li čerstvý tymián, posypeme jej ( králíka, jasné? )sušeným. Obalíme v hladké mouce.
Krok 2: V nádobě, ve které budeme králíka péci, rozpálíme máslo.
Krok 3: Vložíme králičí kousky a ze všech stran osmažíme.
Krok 4: Opečené vyjmeme a odložíme stranou.
Krok 5: Ve výpeku orestujeme na měsíčky nakrájené cibule, na plátky nakrájené česneky. Přihodíme celé, oloupané mandličky a restujeme cca 10 minut.
Krok 6: Vlijeme vodu s vínem. Víno necháme odpařit, což trvá cca 10 min.
Krok 7: Do nádoby vrátíme maso. Ti, co mají čerstvý tymián, přidají jej právě teď.
Krok 8: Přikryjeme pokličkou či alobalem a dáme do trouby, předehřáté na 180 st. Přikryté a bez výrazného hlídání trouby necháme dusit-péci hoďku. Mezitím mrkneme, co nového na Topkách :-), ano, kávička taky bodne.
Krok 9: Brambory oloupeme, překrájíme na čtvrtky či osminky ( zase to záleží na velikosti brambor )a v osolené vodě předvaříme 7 minut.
Krok 10: Rajčátka přepůlíme. 60 minut uteklo jako nic, takže pekáček vytáhneme z útrob trouby, přihodíme do něj brambory a rajčátka.
Krok 11: Pokapeme olejem a vrátíme zpět. Do trouby, přece!
Krok 12: Odkryté pečeme cca 30 minutek.
Krok 13: Rajčátka pustí voňavou šťávičku, brambory a králík získají pěknou barvičku.
Krok 14: No, a máme hotovo. Dobrou chuť.
Zveřejněno 13. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Máslový králík v mandlích
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lEKJ
Moje poznámka
Máslový králík v mandlích
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lEKJ
Nejnovější recepty
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 3 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jogurtová buchta s třešněmi
novakovajanna před 2 minutami
Krupičková polévka
taleonka10 před 32 minutami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
KatkaZu před 1 hodinou
Kmínová polévka s cizrnou
TondaJ před 2 hodinami
Šťáva z květů černého bezu 2
Jindriskas před 2 hodinami
Bezé ořechová roláda se šlehačkou
Jandulka13 před 2 hodinami
Gnocchi s cuketou
veronika_straka před 3 hodinami
Květákové karbanátky
Valis před 3 hodinami
Domácí papardelle (nebo tagliatelle)
janatka před 4 hodinami
Tématické fráze:
králičí farma malé hoštice,
králičí farma hoštice,
famozní králík,
králičí farma velké hoštice,
minutka z králíka,
králík s s mandlemi,
králičí farma malé velké hoštice,
králík minutka,
králík s mandlemi,
králík na víně s mandlemi,
nejchutnější králík recept,
minutky z králíka,
nejchutnější recepty z králíka,
králík minutka recept,
králík na másle s mandlemi,
kralik jako minutka,
králičí maso na mandlích,
peceny kralik na mandlich,
kralik s bramborem recept,
rytmus života králík tymián
Suroviny:
králík,
sůl,
pepř drcený,
máslo,
olej olivový,
cibule,
česnek,
mouka hladká,
mandle,
víno bílé suché,
vývar zeleninový,
tymián,
brambory,
rajče keříčkové
Komentáře (43)
Mohu opravdu doporucit, uzasna kombinace chuti, masicko se rozpada, brambory, rajcatka a ta stava, je to opravdu nebeska chut.
Porada: