Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květák v pikantním těstíčku

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 286 kJ /
785 kcal
Bílkoviny29,22 g
Tuky34,61 g
Vláknina4,90 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 1,86 g
Sůl4,37 g
Sacharidy79,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Růžičky květáku uvaříme v osolené vodě nebo vývaru, stačí pouze 10 minut, aby nebyl příliš měkký. Krok 2: Vyjmeme a necháme okapat. Krok 3: Všechny přísady na těstíčko si do hladka vymícháme a necháme během vaření květáku odležet. Těstíčko by mělo být za syrova dost výrazně ochucené. Smažením trochu chuti ztratí. Krok 4: V hlubší pánvi rozpálíme na vysokou teplotu větší množství oleje ( popř. použijeme fritovací hrnec). Krok 5: Růžičky květáku namáčíme ve větším množství těstíčka a okamžitě vkládáme do rozpáleného oleje. Krok 6: Smažíme dozlatova.

Zveřejněno 17. 1. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Kořenící směs Harísa ( od Antonína) má toto složení: drcené chilli, česnek, koriandr, cumin, paprika

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O9lB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O9lB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Těstíčko je zajímavé, ale řídké. Musela jsem přidat mouku.

Květák obyčejně smažím jen v trojobalu, ale jsem fanoušek čehokoliv pikantního, takže určitě vyzkouším.

Trochu nechápu onu tvrdohlavost a tvrzení, že harísa (sypké koření) neexistuje a je jenom harissa (pasta). Nejspíš bude fungovat v receptu obojí, ale musím Andreu podpořit. Ona se dá totiž na Wikipedii najít skutečně jediná harissa, ale helemese- dá se také najít SYPKÁ harísa – viz www.koreni.cz/obchod/korenici-smesi/harisa a z ní pak může vzniknout, hádejte... Nikomu nedělám reklamu, jen se obávám, že v Koření od Antonína se v tom asi vyznají.

1974andrea:

Je fakt, že takle to neznám, ale Harissa, jak ji znám nejen z Tunisu (jenom pasta), nikdy není Harísa.
Ten Honza ze 17.01.2013 nejsem já.

senky:Viď že jo:-D Díky Jani za vyzkoušení, špatně bych ti neradila a pantáta by ti to ani neschválil:-D. Fotky super:yes:

Andri, mělas pravdu, pochutnali jsme si:yes::yes::-K

Honza:Ale tohle není pasta, nýbrž sypké koření.

Ten Antonín bude asi takový blbec, jako byl prezident Novotný.
Přece na celém světě se tahle pasta původem z Tunisu jmenuje Harissa. V restauracích je přímo na stolech jak ve Španělsku olivový olej a ocet na ochucení salátů.

Velmi krásně provedeno;-);-);-)

Květák můžu a tento bude móóc dobrý pikantý jídla miluju:yes::yes:

Všem příznivcům pikantních pokrmů děkuji za komentáře:-K

Honza:Já jsem sem dala původně složení směsi koření do poznámky, díky;-)

Moc pěkné, chutnalo by mě :-p+:yes:, vyzkouším jak bude další květák. Dnes právě květákové placičky:-D:-D

Andrejko, to těstíčko nemá chybu:yes::yes:, určitě vyzkouším:-p

Krásná mňamina:-p:yes::-K

Dnes mame stejne chute..u nas take kvetak, harissa, rimsky kmin..pouze v jinem podani..:yes:

Já hlad sice nemám, ale dala bych si taky:-p:-):yes::yes:

foto je tak úžasně svůdné, že si toho všiml i můj
žaludek, aby bylo jasno:-!:-// čímž pádem mám hlad a tobě moooc děkuji:-S:-D:-D:-D:-D:-D
ale jinak:yes::yes::yes: nechce se mi moc psát, nemám čas:-S:-D:-D:-D:-D

srettka:Taky ho peču v troubě podle Ivulinky, ale byla změna a vyplatila se. Zkus;-)

Čéče pilsí, sem dneska koupila květouš, plánovala jsem obalenej,pečenej na sucho v rúre...ale teď nevim nevim.Tohle je taky lákavá varianta:-p:yes:

květák miluju, v téhle úpravě by mi moc chutnal - oprava, bude moc chutnat:yes::-D

To mi Andrejko nedělej, mám strašný hlad.
úplně to cítím na jazyku
a foto maximální luxus:yes::yes:

Tématické fráze:
pikantní obalovaný květák, obalovaný květák v těstíčku, pikantní těstíčko na obalování, květak v těstičku, těstíčko na obalování květaku, květák recepty, pikantní květák, testicko na květák, květák v těstíčku pečený v troubě, recepty z květáku, pikantni kvetak v troubě, pikantní těstíčko, květák v pikantnim těstíčku pečený v troubě, pikantní pasta harisa, recepty na z květáku, květák obalovaný v těstíčku, obalovaný květák pečený v troubě, květak pikantní, smažený květák v pikantním těstíčku, harissa složení

Suroviny:
květák, sůl, olej, vejce, solamyl, mouka hladká, omáčka sojová, česnek, pivo světlé, harissa, paprika čerstvá červená, semínka slunečnicová, semínka sezamová, sůl

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu