Houbové „koložvárske“ zelí
Variace na kološvárské zelí, které má kořeny v rumunském Sedmihradsku. V tomto receptu je obohacené o lesní houby a jako tradičně v něm najdete i kysané zelí a rýži. Chutný pokrm, který poslouží jako příloha i hlavní chod.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 360 kJ / 1 520 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 68,70 g | 
| Tuky | 28,32 g | 
| Vláknina | 56,80 g | 
| Cholesterol | 783 mg | 
| Sodík | 4,41 g | 
| Sůl | 10,79 g | 
| Sacharidy | 221,60 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Na troche oleja opražíme 1 nadrobno narezanú cibuľu. Pridáme mletú papriku, kapustu, premiešame a podusíme cca 15 minút.
	Krok 2: V druhom hrnci opäť na troche oleja orestujeme nadrobno narezanú druhú cibuľu, pridáme narezané huby, osolíme, okoreníme a dusíme 15 minút.
	Krok 3: Na troške oleja v treťom hrnci opražíme ryžu, zalejeme horúcou vodou, jemne osolíme a dusíme do mäkka.
	Krok 4: Do vymasteného pekáča dáme polovicu podusenej kapusty, na ňu navrstvíme polovicu ryže a na ryžu podusené huby. Rozložíme druhú polovicu ryže a na ňu zvyšok kapusty.
	Krok 5: Rozhabarkujeme smotanu, vajcia, mlieko, zalejeme pekáč. Pečieme zakryté v rúre pri strednej teplote asi 30 minút, potom odkryjeme a ešte 10 min dopečieme.
Zveřejněno 26. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Houbové „koložvárske“ zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RBEO
Moje poznámka
					
				
Houbové „koložvárske“ zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RBEO
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 23 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno 3. 11. 2025 09:00:03
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 23 minutami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 33 minutami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 1 hodinou
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 2 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 2 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 11 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 13 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 15 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 15 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							zelí s houbami, 
						
						
							houbová čalamáda se zelím, 
						
						
							madarske zeli s houbami, 
						
						
							čalamáda ze zelí s houbami recept, 
						
						
							hřibový pekáč, 
						
						
							houbová tarhoňa, 
						
						
							zelí s s houbami, 
						
						
							recept na houbovy pekác, 
						
						
							zelí s z houbama, 
						
						
							houbová čalamáda s kysaným zelím, 
						
						
							recepty zeli, 
						
						
							necky na zelí, 
						
						
							koložvarské zelí babicovi recepty
						
					
						Suroviny:
						
							zelí kysané, 
						
						
							houby lesní, 
						
						
							rýže, 
						
						
							cibule, 
						
						
							smetana zakysaná, 
						
						
							mléko, 
						
						
							vejce, 
						
						
							paprika sušená sladká, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							olej
						
					
	
			
	
	
	
	
Komentáře (12)
Ja mám veľa kapusty a veľa húb, tak skúšam, ako som napísala nižšie
Mám v mrazáku ešte niekoľko balíčkov húb a potrebujem zvýšiť spotrebu kyslej kapusty, aby mi ubudlo zo súdka, tak vymýšľam
Ďakujem za komentíky
Terezko, paráda