Vepřové s jarní nádivkou
Šťavnaté vepřové závitky, plněné jarní nádivkou z uzeného masa a špenátu či mangoldu, svojí skvělou chutí potěší všechny milovníky masa. Perfektně se hodí k nedělnímu obědu nebo jiné slavnostní příležitosti.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 491 kJ / 595 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,09 g |
Tuky | 36,10 g |
Vláknina | 2,15 g |
Cholesterol | 341 mg |
Sodík | 438 mg |
Sůl | 1,01 g |
Sacharidy | 34,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso co nejvíce naklepeme na slabý a velký plátek, osolíme a opepříme.
Krok 2: Rohlík i uzené maso nakrájíme na kostičky. Oboje nasucho opečeme na pánvi, přesypeme do misky, pokropíme smetanou a 100 ml uzeného vývaru a necháme nasáknout.
Krok 3: Na rozehřátou pánev dáme špenát, podlijeme lžící vody a necháme zavadnout. Přidáme k rohlíkům s masem, vmícháme vejce, bylinky, osolíme a promícháme.
Krok 4: Na maso navršíme směs, zavineme, omotáme provázkem nebo spíchneme jehlami.
Krok 5: Na pánvi vhodné do trouby rozpálíme olej a závitky zprudka ze všech stran necháme zatáhnout.
Krok 6: Podlijeme vínem a zbytkem vývaru, přiklopíme a vložíme do rozpálené trouby na 170 °C. Pečeme zhruba půl hodiny, během té doby přeléváme výpekem.
Krok 7: Poté odkryjeme a 10 minut dopečeme. Do výpeku nakonec přidáme plátek másla na zjemnění.
Zveřejněno 18. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové s jarní nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QL3Y
Moje poznámka
Vepřové s jarní nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QL3Y
Nejnovější recepty
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 44 minutami
Pomerančový pohár
Přidáno před 58 minutami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 1 hodinou
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 3 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Přidáno před 4 hodinami
Plněná kuřecí prsa s těstovinami
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 1 hodinou
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 2 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 3 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 3 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 4 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 4 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 4 hodinami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 4 hodinami
Veselý kuřecí plátek
Leren před 4 hodinami
Tématické fráze:
vepřové s nádivkou,
krkovice s nádivkou,
vepřové maso s nádivkou,
vepřová kýta s nádivkou,
maso s nádivkou,
vepřová plec s nádivkou,
vepřová krkovice s nádivkou,
vepřové maso s s nádivkou,
vepřová roláda s jarní nádívkou,
vepřévé s nádivkou,
krkovice s nadivkou recept,
jarní menu recepty,
veprova nadivka,
krkovice s nádivkou,
vepřová roláda s nádivkou,
jarni veprove zavitky,
nádivka do vepřového masa,
vepřové kopřiva recept,
veprove s s nádivkou,
vepřové maso nadivkou
Suroviny:
krkovice vepřová,
víno bílé,
máslo,
rohlík,
maso uzené,
vývar uzený,
špenát,
vejce,
smetana,
ořech muškátový,
petrželka,
pažitka,
libeček,
sůl,
pepř mletý,
olej
Komentáře (13)