Suroviny pro 5
5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 508 kJ / 1 317 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 206,76 g |
Tuky | 49,89 g |
Vláknina | 3,21 g |
Cholesterol | 650 mg |
Sodík | 520 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 9,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou plec si naporcujeme po vlákně na stejně velké kusy svalu, tak aby je bylo možno po upečení vcelku naporcovat přes vlákna na plátky. Maso ochutíme česnekem utřeným se solí, bohatě obalíme v drceném kmínu a opepříme.
Krok 2: Do pekáče si dáme rozpustit lžíci vepřového sádla a vložíme okořeněné maso. Všechny kousky opečeme postupně ze všech stran, tak aby se maso tzv. „zatáhlo“ a zůstalo i po upečení hezky šťavnaté. Poté podlijeme cca ½ litrem vývaru (pokud nemáme, použijeme jednu kostku Masoxu).
Krok 3: Přidáme na poloviny překrájené šalotky a zakryté pečeme zcela do měkka. Dle stáří „pašíka“ pečeme 60–90 minut. Jakmile zjistíme, že je maso upečené, tak jej již odkryté pečeme ještě 10-15 minut, aby nám chytlo pěknou barvu.
Krok 4: Po upečení maso vyjmeme, výpek scedíme a propasírujeme přes sítko – jde to dobře, jelikož je tam pouze rozvařená šalotka. Výpek po scezení přelijeme do hrnce a dolijeme dle potřeby zbytkem vývaru. Šťávu dochutíme solí a pepřem. Dle přílohy můžeme zahustit máslovou jíškou.
Krok 5: Maso krájíme přes vlákna na silnější plátky. Přílohu zvolíme podle naší chuti – vařené brambory, rýži nebo houskový knedlík.
Zveřejněno 1. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená vepřová plec na šalotce a kmínu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vxL5
Moje poznámka
Pečená vepřová plec na šalotce a kmínu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vxL5
Nejnovější recepty
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 3 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 4 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 12 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 3 minutami
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 22 minutami
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 1 hodinou
Sýrová roláda
Fitulka před 1 hodinou
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 1 hodinou
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 3 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 3 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 10 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 13 hodinami
Tématické fráze:
pečená vepřová plec,
veprova plec pecena,
pečená vepřová plec recepty,
pečené vepřové plecko,
vepřová plec bez kosti recepty,
veprova plec bez kosti recept,
vepřova plec bez kosti,
pecena vepřová plec recept,
pečená plec,
pečená vepřová plec bez kosti,
pečené plecko,
vepřová plec bez kosti pečená,
pečená plec recept,
vepřové plecko pečené,
vepřová plec s kostí recept,
vepřová plec,
vepřové plecko bez kosti recepty,
recepty na pečené vepřové plecko,
vepřová plec s kostí,
pečene maso vepřova plec video
Suroviny:
plec vepřová,
vývar,
cibule šalotka,
kmín drcený,
česnek,
máslo,
sůl,
pepř,
sádlo vepřové
Komentáře (11)
.... ani "kóóósek"