Suroviny pro 5
5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 508 kJ / 1 317 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 206,76 g |
Tuky | 49,89 g |
Vláknina | 3,21 g |
Cholesterol | 650 mg |
Sodík | 520 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 9,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou plec si naporcujeme po vlákně na stejně velké kusy svalu, tak aby je bylo možno po upečení vcelku naporcovat přes vlákna na plátky. Maso ochutíme česnekem utřeným se solí, bohatě obalíme v drceném kmínu a opepříme.
Krok 2: Do pekáče si dáme rozpustit lžíci vepřového sádla a vložíme okořeněné maso. Všechny kousky opečeme postupně ze všech stran, tak aby se maso tzv. „zatáhlo“ a zůstalo i po upečení hezky šťavnaté. Poté podlijeme cca ½ litrem vývaru (pokud nemáme, použijeme jednu kostku Masoxu).
Krok 3: Přidáme na poloviny překrájené šalotky a zakryté pečeme zcela do měkka. Dle stáří „pašíka“ pečeme 60–90 minut. Jakmile zjistíme, že je maso upečené, tak jej již odkryté pečeme ještě 10-15 minut, aby nám chytlo pěknou barvu.
Krok 4: Po upečení maso vyjmeme, výpek scedíme a propasírujeme přes sítko – jde to dobře, jelikož je tam pouze rozvařená šalotka. Výpek po scezení přelijeme do hrnce a dolijeme dle potřeby zbytkem vývaru. Šťávu dochutíme solí a pepřem. Dle přílohy můžeme zahustit máslovou jíškou.
Krok 5: Maso krájíme přes vlákna na silnější plátky. Přílohu zvolíme podle naší chuti – vařené brambory, rýži nebo houskový knedlík.
Zveřejněno 1. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená vepřová plec na šalotce a kmínu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vxL5
Moje poznámka
Pečená vepřová plec na šalotce a kmínu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vxL5
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 4 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 5 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 13 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 6 minutami
Špenátová polévka
brtna před 1 hodinou
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 2 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 2 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 3 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 3 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 3 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 5 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 5 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 6 hodinami
Tématické fráze:
pečená vepřová plec,
veprova plec pecena,
pečená vepřová plec recepty,
pečené vepřové plecko,
vepřová plec bez kosti recepty,
veprova plec bez kosti recept,
vepřova plec bez kosti,
pecena vepřová plec recept,
pečená plec,
pečená vepřová plec bez kosti,
pečené plecko,
vepřová plec bez kosti pečená,
pečená plec recept,
vepřové plecko pečené,
vepřová plec s kostí recept,
vepřová plec,
vepřové plecko bez kosti recepty,
recepty na pečené vepřové plecko,
vepřová plec s kostí,
pečene maso vepřova plec video
Suroviny:
plec vepřová,
vývar,
cibule šalotka,
kmín drcený,
česnek,
máslo,
sůl,
pepř,
sádlo vepřové
Komentáře (11)
.... ani "kóóósek"