Punčové řezy jako z cukrárny
Punčové řezy jsou nejen vizuálně krásné, ale také mají zcela nezaměnitelnou chuť, které podlehnete. Podle tradičního receptu si je můžete upéct i doma, budou chutnat stejně jako ty z cukrárny. Jsou snadné na přípravu, krásně šťavnaté a voní po rumu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 524 kJ / 3 950 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 106,80 g |
| Tuky | 77,60 g |
| Vláknina | 6,00 g |
| Cholesterol | 2,59 g |
| Sodík | 999 mg |
| Sůl | 2,10 g |
| Sacharidy | 703,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 16. 12. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8VG
Moje poznámka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8VG
Nejnovější recepty
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 1 hodinou
Domácí čokoláda
Přidáno před 2 hodinami
Hříbkové carpaccio podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 5 hodinami
Rohlíčky se slunečnicovými semínky
Přidáno před 15 hodinami
Barevná roláda z lineckého těsta
Přidáno před 18 hodinami
Červená rybí polévka
Přidáno před 18 hodinami
Komentáře (295)
Jane Ell: nevím, jak dlouho šlehám, nikdy jsem nestopovala. Prostě do pevné světlounké pěny.
Doma si je připravím podle naší chuti, to mi vyhovuje.
Myslím si, že třeba v polevě z 250 g cukru malou lžičku Solamylu poznat nemůžete.
Já ze zbytků piškotovych test po vykrajovani jednoporcovek dělám kuličky - rozmixuji zbytky piškotu, přidám dle chuti trochu marmelady a agavoveho sirupu, uvalim kuličky, obalím v kokosu nebo mletých oriskach a nechám vychladit...
Aaaale - myslím, že češtinu ovládám, při "pleších" se mi kroutily uši, vždycky bych napsala "plechách"....ale ono je to tak dobře:omg: se picnu
A ano, i já je peču na klasických velkých pleších do trouby.
Sarik. 7: jak píši výše - postup receptu byl daný tak, jak jsem ho sem napsala a punčové řezy podle něj jsou opravdu vynikající
https://fr.wikipedia.org/wiki/Sponge_cake
Tyhle řezy už nepeču, zákusky jíme málokdy. Ale kdysi jsem je pekla celkem pravidelně - na vánoce, synovi k narozkám, voněly a chutnaly u nás minimálně 10-15x. A nepamatuji se, že by se někdy stalo, že by se jakkoliv nepovedly. Tak moc jsou snadné
srettka: díky
Akorát na pleši to moc nešlo, tak jsem raději pekl na plechach
Jak velký plech ma byt na ty platy ?
Jsem moc ráda, že chutnaly!
Také u nás jsou oblíbené, ale dělám je jen jako řezy, piškot peču vždy v klasickém plechu.
Nějak stále nemohu najít tu kombinaci
Potřebujete : 5 vajec
5 lžic mouč. cukru
4,5 lžice hl mouky
Postup : v misce vyšlehejte bílky a cca v polovině přidejte po lžicích cukr , do husté pěny pak jen vmíchejte mouku a žloutky ,potom to dejte ne pečící papír, upečené je to cca do 5 min , to trvá i další příprava piškotového těsta
Je to opravdu lehke,ale na poprvy se musi pocitat s nejakym tim doladovanim,nez se to vychyta.Treba kolik punce (kazdy rad jinak).
Recept z jine stranky zkoncil v kosi,hlavne ze tam bylo maslo a slehacka
Jak si mám ale vysvětlit to, že jsem je dělala snad i 6-8x (no, možná i víc) a povedly se pokaždé?
Málo ušlehané vajíčka,proto ta teňoulinká placka.
Akorát do mouky přidám špetku prášku do pečiva
Já to pochopil..., a myslím že cathleen: taky
Každý môže robiť zásahy, úpravy len v svojom recepte.
Kouzlo "Punčového" je m.j. v plátech pečených z celých vajec. Je to dortová hmota bez tuku a pokud budete pracovat se sněhem, tak to bude ve finále něco jiného. Ne moc jiného, ale jiné (nadýchané-nacucané-rozmočené) to je...
A že se vám dílo nedařilo?
No, z vlastních nezdarů vím, že asi ve třech případech ze čtyř jsem někde udělal kopanec ich
Řezy jsou mnohokrát osvědčené, jsou z normální kuchařky, mně se povedly pokaždé a netuším, kdes udělala chybu. Ale je u tebe, ne v receptu.
cathleen: A taky jsem nebyla jediná komu se to nepovedlo. Podle mne se nedá vše smíchat, musí se udělat že se utřou žloutky s cukre a z bílků se udělá sníh, ale takového nic v textu není.
maris:
cathleen: