Povařená čalamáda
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 441 kJ / 3 930 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,00 g |
| Tuky | 212,17 g |
| Vláknina | 112,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 16,26 g |
| Sůl | 40,00 g |
| Sacharidy | 417,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu nakrájíme na hrubé nudle, květák rozebereme na růžičky, dáme do velkého kastrolu, přidáme sůl, cukr, vodu, ocet a olej.
Krok 2: Všechno promícháme, dáme na plotnu, zahříváme a od bodu varu vaříme 13-15 minut. Horké plníme do skleniček a ihned zavíčkujeme.
Krok 3: Nesterilujeme. Čalamáda se vaří sama, stačí jen občas zamíchat
Zveřejněno 20. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Povařená čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BLwY
Moje poznámka
Povařená čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BLwY
Nejnovější recepty
Domácí datlová pasta
Přidáno před 37 minutami
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 5 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 20 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 21 hodinami
Neapolský salát
Přidáno 18. 12. 2025 12:37:40
Staročeský kuba
Přidáno 18. 12. 2025 12:01:02
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky podle Mišky Kuličky
Janinka1135 před 18 minutami
Krůtí maso na kari se smetanou
josef.ridic před 22 minutami
Rýžový nákyp
josef.ridic před 23 minutami
Jablečný koláč našich babiček
[email protected] před 1 hodinou
Vepřové maso v mrkvi
RadmilaS před 3 hodinami
Koňakové řezy
janatka před 4 hodinami
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 5 hodinami
Medovníkové koule
evik_svistik před 5 hodinami
Kokosky
veveruska73 před 13 hodinami
Tématické fráze:
čalamáda s květákem,
čalamada z kvetaku,
čalamáda z rajských,
čalamáda,
květáková čalamáda,
domácí čalamáda se zelím,
calamada kvetak,
nejlepší čalamáda,
domácí čalamáda,
nej čalamáda,
fazolová čalamáda,
francouzská čalamáda,
zeleninová čalamáda s květákem,
čalamáda z květáku recept,
calamada z fazolovych lusku,
květák čalamáda,
čalamáda ze salátových okurek,
čalamáda recept,
pikantní čalamada z okurek a květáku,
čalamáda z okurek
Suroviny:
květák,
okurka salátová,
paprika čerstvá červená,
jablko,
cibule,
lusky fazolové,
sůl,
cukr krystal,
voda,
ocet,
olej
Komentáře (5)