Koláče
Talíř voňavých koláčů nesmí chybět na žádném slavnostním stole. Doplní krásné jubileum i velký den nejednoho páru. Náplň použijte takovou, kterou máte vy, oslavenec nebo rodina nejraději. Nemusíte mít strach, že by nechutnaly.
Suroviny pro 1 dávka
110 větších nebo 230 svatebních koláčků
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 530 kJ / 4 190 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,38 g |
Tuky | 203,36 g |
Vláknina | 18,36 g |
Cholesterol | 1,34 g |
Sodík | 576 mg |
Sůl | 1,38 g |
Sacharidy | 481,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto a dáme na 45 minut kynout do lednice.
Drobenku připravíme promnutím patřičných surovin mezi prsty. Krok 2: Z vykynutého těsta tvarujeme koláče, které plníme tvarohovou, makovou či ořechovou náplní podle chuti. Krok 3: Každý koláč namočíme do rozšlehaného vajíčka s mlékem a následně do posypky (drobenky). Krok 4: Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C do růžova. Krok 5: Po upečení ještě vřelé koláče potřeme rumem, který jsme smíchali s rozehřátým máslem v poměru 1:1.
Drobenku připravíme promnutím patřičných surovin mezi prsty. Krok 2: Z vykynutého těsta tvarujeme koláče, které plníme tvarohovou, makovou či ořechovou náplní podle chuti. Krok 3: Každý koláč namočíme do rozšlehaného vajíčka s mlékem a následně do posypky (drobenky). Krok 4: Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C do růžova. Krok 5: Po upečení ještě vřelé koláče potřeme rumem, který jsme smíchali s rozehřátým máslem v poměru 1:1.
Zveřejněno 22. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koláče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kZY6
Moje poznámka
Koláče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kZY6
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 8 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 14 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 15 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 18 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 19 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 5 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 5 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 5 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 5 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 5 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 6 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 6 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 7 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 7 hodinami
Tématické fráze:
koláče,
koláč,
co dělat když těsto nevykyne,
koláče recepty,
co delat kdyz nekyne testo,
co dělat když nevykyne těsto,
koláče recept,
recepty koláče,
recepty na koláče,
co delat kdyz testo nekyne,
recept na kolace,
když nevykyne těsto,
koláče z nekynutého těsta,
recepty s obrazkami,
obrázky koláčů,
svatební koláče recept,
proč nekyne těsto,
proč nevykyne těsto,
koláč recept,
recept kolače
Suroviny:
mouka hladká,
tuk hera,
kvasnice,
mléko,
žloutek,
vejce,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
sůl,
mouka hrubá,
máslo,
cukr moučkový,
vejce,
mléko,
máslo,
rum
Komentáře (46)
Co jsou všechno ingredience jenom na samotné těsto ?
Díky
Podobné dělávám http://www.toprecepty.cz/recept/4294-svatecni-kola...
Jen jestli můžu-přidávejte fotečky pod recept od konce(už hotové jídlo),tak se potěší oko mlsného internetového diváka(viď Jani