Křupavé okurky bez zavařování
Na zavařování okurek existuje spousta receptů, většina je však pracná. Tento způsob zavařování je na čas méně náročný a hlavně není potřeba zavařovací hrnec, který v mnoha domácnostech možná i chybí.
Postup přípravy
Zveřejněno 27. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křupavé okurky bez zavařování
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WKkQ
Moje poznámka
Křupavé okurky bez zavařování
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WKkQ
Nejnovější recepty
Švestkový koláč se skořicí
Přidáno před 1 hodinou
Švestkový koláč s drobenkou II
Přidáno před 2 hodinami
Pão de Queijo
Přidáno před 2 hodinami
Rohlíky I
Přidáno před 6 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 6 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová po bulharsku
Kajkajak před 1 hodinou
Knedlík z domácí pekárny
vladhn před 2 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
phanusov před 2 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
alcerm před 2 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
High-5 před 3 hodinami
Gnocchi se špenátem a lososem
LenkaVojtechova před 3 hodinami
Hrníčkový ovocný koláč
Lucie Hertlova před 3 hodinami
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Mika1307 před 3 hodinami
Vláčná mramorová bábovka
Amater.fillip před 3 hodinami
Koláčky z tvarohu
Atairka před 4 hodinami
Tématické fráze:
zavarovani okurek,
nakládané okurky bez zavařování,
zavařujeme okurky,
okurky bez sterilizace,
sterilizace okurek,
deko na zavarovani,
recept na zavařování okurek,
zavařovani okurek recept,
deko na okurky,
zakalené okurky,
zavařování okurek bez sterilizace,
zavařování okurek deko,
nakladane okurky bez sterilizace,
rychlokvašky z deka,
nakládačky bez zavařování,
deko bez sterilizace,
recepty na zavařování okurek,
okurky nakladačky bez zavařováni,
zavarovani okurek s dekem,
deko steril
Suroviny:
okurky sterilované,
cibule,
mrkev,
kopr,
voda,
ocet,
deko,
sacharin
Komentáře (48)
To listoví prý urychluje (iniciuje) kvašení, no ale mně to tak nepřišlo...
Technická:
Pokuste se vkládat funkční odkazy
https://www.super-bydleni.cz/zavarovani-okurek-vse...
***
Současně s praním nakládačky před nakládáním naložím do lavoru s vodou a nechám asi den, aby se "vydýchaly" a pustily vzduch
Sklo po vymytí nevysouším...
...zato ale vidličkou provedu u každé okurčičky torturu několika vpichy
1 sklenice...0,20 vody
0,085 octa
0,05 cukru
1 malá lžička soli.
a podle toho,kolik mám sklenic,počítám sklenice x recept.nikdy nic nezbyde a je opravcdu dobrý.važí se klasicky.15 min na 85 stupňů a nechet v hrnci tak 10min dojít.vydrží bez pohromy.dobrou chuť.
Tenhle nálev je pro nás bezkonkurenční a každý rok připravuji okolo stovky sklenic. Abych podělila rodinu a aby zbylo do nových
Já nepoužívám sacharin "všude", ale do těchto okurek prostě patří, jinak to nikdy není "ono".
A abych Vás aspoň trochu uklidnila: tyhle okurky jím už od dětství, tedy bezmála půl století, a naposledy jsem byla nemocná před 5ti lety - narazila jsem si záda...
Viz: emulgatory.cz/seznam-ecek?prisada=E954