Cuketové zelí dušené
Pokud máte na zahrádce spoustu cuket, jistě oceníte další způsob, jak je využít. Cuketové zelí chutná skvěle, je lehčí na trávení a dá se použít všude tam, kde klasické dušené zelí. Vychutnáte si ho s knedlíkem a vepřovým, nebo třeba s pečeným kuřetem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 446 kJ / 107 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,73 g |
Tuky | 0,57 g |
Vláknina | 8,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 19,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cukety oloupeme a pokud zatím nemají velká semena, celé je nahrubo nastrouháme. Z velkých cuket před strouháním nejprve vydlabeme semena.
Krok 2: Nastrouhanou cuketu vložíme do síta, osolíme a necháme asi půl hodiny vykapávat vodu.
Krok 3: Mezitím oloupeme a nakrájíme cibuli nadrobno.
Krok 4: Cibuli zpěníme na másle, zasypeme lžící mouky, osmahneme a přidáme cuketu, kmín, cukr a ocet podle chuti.
Krok 5: Vaříme nejdéle 5 minut, aby si cuketa zachovala strukturu a nerozvařila se.
Krok 6: Podáváme jako alternativu klasického dušeného zelí.
Zveřejněno 4. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketové zelí dušené
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3Yrr
Moje poznámka
Cuketové zelí dušené
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3Yrr
Nejnovější recepty
Zelenina po čínsku s hlívou a shitake
Přidáno před 4 hodinami
Ostružinové kousky s tvarohem
Přidáno před 7 hodinami
Rychlá květáková polévka
Přidáno před 7 hodinami
Převalovaná meruňková buchta podle Ivety Fabešové
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a květáková kaše (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Brambůrky z mikrovlnky
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mini Pavlova
Nikijaho před 7 minutami
Těstovinový salát
RaeRea před 1 hodinou
Mirabelkový sirup
Yvajs před 1 hodinou
Bramborové noky s petrželí
mrazule před 3 hodinami
Bezlepkové kynuté koláče
Hankali před 4 hodinami
Masová směs obalená anglickou slaninou
Zabiczka před 4 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
SaraV před 4 hodinami
Barevná bábovka s tvarohovou náplní
katerina55 před 4 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
olivka před 4 hodinami
Tématické fráze:
cuketové zelí,
zelí z cukety,
cuketove zeli recept,
recept cuketové zelí,
recept na zeli z cukety,
recept na cuketové zelí,
recept zelí z cukety,
zeli s cukety,
cuketa jako zelí,
recepty cuketove zeli,
cuketa zelí,
cuketovy zeli,
recepty z cukety zelí,
cukinove zeli,
cukýnové zelí,
cuketovezeli,
cuketova zeli,
recepty s cuketou zelí,
výborné cuketové zelí,
dušená cuketa
Suroviny:
cuketa,
cibule,
máslo,
mouka hladká,
cukr,
ocet,
kmín celý,
sůl
Komentáře (51)
Já jsem nedávala cibuli, jen kmín, sůl, ocet a cukr, cuketu nastrouhanou nahrubo, čerstvou
polovinu cukety jsem nastrouhala i se šlupkou a ničemu to nevadilo, vůbec "zelí" nebylo blemcavé, což z duše nesnáším
Andrej, díky veliké.. veliká dobrota
Všetky cuketové recepty vítam, takto upravenú som neskúšala.
Domnívám se, že tykvový prívarok a zelí mají dost jinou chuť i konzistenci.