Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 130 kJ / 1 226 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 117,49 g |
Tuky | 50,25 g |
Vláknina | 8,20 g |
Cholesterol | 303 mg |
Sodík | 1,09 g |
Sůl | 2,60 g |
Sacharidy | 56,14 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve větší pánvi rozehřejem lžíci sádla, přidáme uzený bůček pokrájený na nudličky, opečeme, vložíme plátky masa a zprudka orestujeme. Osolíme je, posypeme zázvorem a podlijeme vínem, které necháme zčásti vyvařit.
Krok 2: Švestky vypeckujeme, několik si jich necháme stranou a zbytek přidáme k masu.
Krok 3: Podlijeme vývarem, zakryjeme a zvolna dusíme doměkka.
Krok 4: Maso vyjmeme a udržujeme v teple.
Krok 5: Máslo prohněteme s moukou, vložíme do omáčky a necháme provařit cca 20 minut, je-li třeba přilijeme vývar.
Krok 6: Nakonec omáčku propasírujeme, přidáme do ni zbylé švestky, pokrájené na kousky a necháme přejít varem.
Zveřejněno 25. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí kližka na švestkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LGy4
Moje poznámka
Hovězí kližka na švestkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LGy4
Nejnovější recepty
Cuketová polévka
Přidáno před 16 minutami
Vymazlený hovězí guláš
Přidáno před 13 hodinami
Plněné papriky s rajskou
Přidáno před 15 hodinami
Krémové řezy s pudinkem a meruňkami
Přidáno před 16 hodinami
Zeleninová polévka s cuketou
Přidáno před 19 hodinami
Cottage pomazánka s pórkem a ředkvičkami
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kanellbular - skořicové šneky
zlataaak před 50 minutami
Játrová omáčka
Wenaneta před 1 hodinou
Cuketové placičky
kimil před 3 hodinami
Fazolová kyselá polévka
Kajkajak před 10 hodinami
Jablečný koláč s krupičkou
Ivcatkoo před 10 hodinami
Bábovka
Helenecka 21 před 11 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 13 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
horys před 14 hodinami
Vepřová kýta na smetaně
jtrecepty před 16 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
HanaS92 před 16 hodinami
Tématické fráze:
hovězí kližka dle pohlreicha,
hovězí maso na švestkách,
hovezi klizka recept,
hovězí kližka,
hovězí kližka recepty,
hovězí se švestkami,
recept na hovězí kližka,
hovězí líčka se švestkovou omáčkou,
hovězí líčka na švestkách,
kližka recepty,
hovězi lička na švestkové omačce,
hovězí švestky,
hovězí na svestka,
hovězí kližka na zázvoru,
susene svetky v cervenem.vine,
kližka recept,
hovězí kližka se zeleninou a zázvorem,
kližka,
hovezi platky na švestkach,
bůček na švestkách
Suroviny:
kližka hovězí,
bůček uzený,
švestky,
víno červené,
zázvor čerstvý,
masox,
sádlo,
máslo,
mouka,
sůl
Komentáře (34)
Jitkas: anglická slanina by šla určitě, já bych si uměla dobře přestavit pancettu / kterou jsem ale neměla / nebo můžeš vynechat, není tam takové množství, které by nějak zásadně ovlivnilo chuť.
Zdeňku - děkuju za přání, je to moc milé a překvapilo mě to
Tomu říkám porce!
p.s.senza fotka a o jídle ani nemluvím, paráda pani