Houbový pekáček
Jednou z nejvíce tradičních surovin české kuchyně jsou bezesporu houby. Mají pestré využití a jejich výhodou je snadná úprava i jedinečná chuť. Připravte z nich tento lahodný pekáček, který voní po slanině a česneku a je zjemněný smetanou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 882 kJ / 928 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,21 g |
Tuky | 94,58 g |
Vláknina | 2,94 g |
Cholesterol | 210 mg |
Sodík | 857 mg |
Sůl | 2,18 g |
Sacharidy | 11,60 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 16. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbový pekáček
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DxDx
Moje poznámka
Houbový pekáček
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DxDx
Nejnovější recepty
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 1 hodinou
Pomazánka z brynzy
Přidáno před 11 hodinami
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 15 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sloní žrádlo
Dana Lubovska před 11 minutami
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
sarah38 před 18 minutami
Pasta Frutti de la Mare
Alvinsatya před 53 minutami
Feferonová pasta - pálihub
pazderka83 před 1 hodinou
Těstovinový salát s tuňákem I
Valis před 1 hodinou
Jogurtový závin s jablky
41744 před 2 hodinami
Mrkvové minikoláčky s povidly
Mici76@seznam.cz před 5 hodinami
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 12 hodinami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 13 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 13 hodinami
Tématické fráze:
houbový pekáč,
houbovec recept,
houbové recepty,
recepty s houbami,
recept houbovec,
houby v pekáčku,
houbový pekáč recept,
recept houby,
houba dutonožka,
houbovypekaček,
recept na houby,
dutonožka,
houbovej pekáček,
dutonožka recept,
houbařský pekáček,
dutonožka recepty,
pekacek,
pekáček z hub,
hobový pekáček,
hribový pekáček
Suroviny:
houba hřib,
slanina anglická,
česnek,
smetana ke šlehání,
máslo,
sůl,
kmín drcený,
koření grilovací
Komentáře (65)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
mu chutnalo.Dělala jsem z kozáků a mladých klouzků a navíc i trochu houbového koření . A se slaninou osmahla cibuli na proužky. Dobré to bylo
varilamyskakasicku: Chce to, aby všechny použité houby neměly měkké to, co je zespodu klobouku. Dala jsem ryzce smrkové, šly by určitě i holubinky, ale ty padly pod maso.
http://atlashub.wz.cz/atlashub_soubory/houbywebs/h...
http://kudluvfotoatlashub.blog.cz/galerie/atlas-hu...
http://hobby.idnes.cz/hrib-dutonohy-boletinus-cavi...
Doporučuji, je to dobrota a zase něco jiného z hub, už je většinou rozdávám. Smetana a uzený bůček trochu ruší dietní efekt hub, ale naposledy to rozhodně nebylo. Dala jsem česnek i cibuli.
S dovolením přidávám bod +