Rozmarýnová krkovička, podávaná na smetanových kroupách s houbami
Vůně rozmarýnu a hub provází tyto smetanové kroupy s restovanou krkovičkou. Krkovici předem nakořeňte a nechte přes noc marinovat v lednici. Díky tomu bude krásně šťavnatá a v kombinaci s kroupami rozehraje vaše chuťové pohárky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 857 kJ / 2 356 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,18 g |
Tuky | 54,17 g |
Vláknina | 39,20 g |
Cholesterol | 144 mg |
Sodík | 176 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 396,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky krkovice potřeme olejem, osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem a naskládáme do menší nádoby. Mezi jednotlivé plátky vložíme snítky rozmarýnu.
Krok 2: Přikryjeme fólií a dáme uležet do lednice, nejlépe přes noc.
Krok 3: Uleželou krkovici zbavíme rozmarýnu a opékáme na pánvi do měkka. Před koncem zastříkneme trochou worchesterové omáčky.
Krok 4: Kroupy uvaříme dle návodu na obalu.
Krok 5: Ná pánvi rozehřejeme lžíci sádla a vhodíme najemno nakrájenou cibuli. Necháme zesklovatět.
Krok 6: Přidáme houby nakrájené na kostičky či plátky. Osolíme, okmínujeme a vhodíme větvičku rozmarýnu. Opékáme, dokud nejsou houby měkké.
Krok 7: Poté přisypeme uvařené, okapané kroupy, promícháme a zalijeme smetanou. Přivedeme k varu. Zahustíme máslovou jíškou, vytáhneme rozmarýn a dochutíme solí a pepřem.
Zveřejněno 7. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rozmarýnová krkovička, podávaná na smetanových kroupách s houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/42Gk
Moje poznámka
Rozmarýnová krkovička, podávaná na smetanových kroupách s houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/42Gk
Nejnovější recepty
Muffiny z rýžové mouky
Přidáno před 6 hodinami
Kynuté knedlíky s mirabelkovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Grilovaný lilek se zeleninou
Přidáno před 11 hodinami
Cuketová smetanová polévka s chlebovými krutonky
Přidáno před 14 hodinami
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 18 hodinami
Úžasná medová žebírka
Přidáno 27. 8. 2025 21:20:23
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí česneková pomazánka
supportorlik před 2 hodinami
Cuketové koblihy
Bretik před 3 hodinami
Smetanová omáčka z cukety a kořenové zeleniny (bez mouky)
Miluska56 před 3 hodinami
Cuketová omáčka na špagety
Angel8 před 4 hodinami
Bramborový chleba III.
HanaS92 před 4 hodinami
Krémová pórková polévka
TondaS před 5 hodinami
Masové knedlíčky v houbové omáčce
Sahula před 5 hodinami
Pikantní špagety s hlívou ústřičnou
Sahula před 5 hodinami
Dračí špízy s hlívou ústřičnou
Sahula před 5 hodinami
Vepřová játra na paprikách s hlívou ústřičnou
Sahula před 5 hodinami
Tématické fráze:
kroupy jako priloha,
kroupy s houbami,
kroupy s houbama,
priloha z krup se smetanou k masu,
kroupy ve smetanove omacce,
smetanove kroupy priloha,
příloha smetanové kroupy,
jak varit kroupy se smetanou,
krkovice na houbách,
recept houby s na cibuli,
kroupy jako příloha se smetanou,
salat z krup se smetanou,
kroupy recepty,
krpupy jako příloha,
příloha krouyp,
kroupy se smetaou,
priloha kroupy s houbami,
kroupy se smetanou jako příloha,
krkovice s kroupami a houbami,
příloha k houbové polevce
Suroviny:
krkovice vepřová,
kroupy ječné,
cibule,
smetana ke šlehání,
houby lesní,
jíška máslová,
sůl,
pepř mletý,
rozmarýn čerstvý,
kmín drcený,
olej slunečnicový,
omáčka worcesterová
Komentáře (22)
Díky všem,