Vepřová kýta po uhersku
Vepřová kýta se hodí na řízky, ale můžeme ji také upéct, třeba po uhersku. Příprava sice zabere více času, ale výsledek bude stát za to. Plátky křehkého šťavnatého masa, pečeného se zeleninou a kořením, zachutnají i náročnějším strávníkům.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 323 kJ / 1 033 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,25 g |
| Tuky | 85,03 g |
| Vláknina | 12,48 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 1,70 g |
| Sůl | 4,20 g |
| Sacharidy | 51,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Včas předehřejeme troubu na 180 °C.
Krok 2: Plátky masa osolíme, opepříme a posypeme červenou paprikou. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, slaninu nakrájíme na kostičky. Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme na hrubším struhadle.
Krok 3: Rajčata a brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
Krok 4: Slaninu opečeme na sádle, přidáme cibuli, nastrouhanou kořenovou zeleninu a krátce orestujeme.
Krok 5: Poté vložíme maso, oloupaná rajčata a plátky brambor. Přidáme nové koření a cukr. Podlijeme vývarem, přidáme snítku rozmarýnu a pod poklicí pečeme v troubě při 180 °C přibližně 70 minut.
Krok 6: Během pečení maso poléváme a podléváme tak, abychom měli dostatek šťávy.
Krok 7: Nakonec můžeme šťávu zahustit moukou rozkvedlanou v malém množství studené vody a krátce ji provařit.
Krok 8: Podáváme s různými druhy knedlíků nebo s kuskusem.
Zveřejněno 30. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová kýta po uhersku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jB15
Moje poznámka
Vepřová kýta po uhersku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jB15
Nejnovější recepty
Rizoto s tuňákem a sušenými rajčaty
Přidáno před 5 hodinami
Nadýchané bagety
Přidáno před 5 hodinami
Rychloštrúdl
Přidáno před 5 hodinami
Jablkové měšce
Přidáno před 6 hodinami
Jablkové růžičky v listovém těstě
Přidáno před 6 hodinami
Máslová dýně
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kotlety v cidru s jablky a šalvějí
Ted před 24 minutami
Salát Little Gem (římský) s nivou a vejci
Kajkajak před 59 minutami
Čočková polévka s párkem
Kajkajak před 2 hodinami
Řezy ORGASMUS
VerkaDvorakova před 4 hodinami
Krkovička z trouby
bint2103 před 4 hodinami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Cadule před 4 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Hana1234 před 4 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
Mart1neek před 5 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
Machachar před 5 hodinami
Medovníková roláda
vagundova před 6 hodinami
Tématické fráze:
vepřová kýta recepty,
vepřová kýta,
výborné recepty z vepřové kýty,
recepty z vepřové kýty,
vepřové plátky z kýty,
vepřová kýta recept,
vepřová kýta plátky recepty,
veprova kyta platky,
vepřová kýta recepty pro začátečníky,
maso po uhersku,
vepřové maso po uhersku,
vepřový plátek po uhersku,
vepřové plátky z kýty recept,
vepřová pečeně po uhersku,
vepřová kýta plátky recept,
plátky z vepřové kýty,
uherská vepřová pečeně,
recept na vepřovou kýtu,
vepřová kyta.recept,
recept z veprove kyty
Suroviny:
kýta vepřová,
slanina anglická,
rajče,
brambory,
mrkev,
cibule,
petržel,
celer,
paprika sušená sladká,
koření nové koření,
cukr třtinový,
rozmarýn,
mouka hladká,
pepř mletý,
sůl,
vývar masový,
sádlo
Komentáře (39)
Ja osobne som za halušky, tak typické pre maďarskú a uhorskú
(Maďarsko a Slovensko) kuchyňu, ale bez zemiakov.
zeleninu rozmixovala
Přílohu jsme měli vaše vídeňské knedlíky, které jsou jednoduché a luxusní