Suroviny
Porce: 3 porcie
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 122 kJ / 2 419 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 132,60 g |
| Tuky | 141,05 g |
| Vláknina | 68,50 g |
| Cholesterol | 395 mg |
| Sodík | 5,74 g |
| Sůl | 13,90 g |
| Sacharidy | 146,81 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ocistime cesnakove struciky. Cesnak ktory ide do fazulovej omacky nasekame. Nasekame petrzlenovu vnat.
Krok 2: Ideme si urobit bifteky. K mletemu masu prelisujeme cesnak a vsetky prisady uvedene v surovinach. Vsetko poriadne premiesame do kompaktnej hmoty. Zmes nechame odpocinut v chlade.
Krok 3: Medzitym si urobime omacku: cesnak, stiplavu papricku, cibulu ocistime a nasekame na drobno. Oravsku slaninu nakrajame na drobne kocky. Na dvoch lyziciach oleja oprazime cibulu, cesnak a stiplavu papricku. Pridame zosklovatiet slaninu.
Krok 4: Tento zaklad osolime, posypeme cayenskym korenim a pridame paradajkove kusky z plechovky. Pokial mate makke dozrete letne paradajky, tak pouzite cerstve, kupene teraz vobec nedoporucujem. Zrele paradajky najprv ponorte na par minut do vriacej vody, ochladte a osupte. Nakrajajte na drobne kocky.
Krok 5: Ak pouzijeme cerstve paradajky, tak tento zaklad duste kym sa paradajky trochu nerozvaria a nezmaknu. Ak pouzivame paradajky z plechovky, tak tie len prehrejeme.
Krok 6: Pridame med, sojovu omacku a obidva druhy fazule. Vsetko prehrejeme, miesame velmi opatrne. Ak treba tak este dochutime, dosladime apod.
Krok 7: Bifteky pecieme tesne pred konzumaciou a len pocet, ktory zjeme. Na grilovaciu panvicu rozotrieme olej (alebo inu panvicu) a nechame ho rozohriat. Z odpocinuteho masa vytvorime placate bifteky. Opekame ich tak 3 minuty z jednej strany a 3 minuty z druhej strany.
Krok 8: Podavame s fazulovou omackou a mexickymi tortillovymi chipsami. Alebo si zvolte prilohu, aka vyhovuje Vam.
Zveřejněno 17. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bifteky z mletého masa s fazolovou přílohou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pnxX
Moje poznámka
Bifteky z mletého masa s fazolovou přílohou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pnxX
Nejnovější recepty
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 5 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 20 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 21 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 23 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno 18. 12. 2025 12:01:02
Hrachová polévka s krutony
Přidáno 18. 12. 2025 11:04:02
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečný koláč našich babiček
[email protected] před 1 hodinou
Vepřové maso v mrkvi
RadmilaS před 2 hodinami
Koňakové řezy
janatka před 4 hodinami
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 4 hodinami
Medovníkové koule
evik_svistik před 5 hodinami
Kokosky
veveruska73 před 13 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 14 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 16 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 16 hodinami
Tématické fráze:
biftek z mletého masa,
biftecky z mleteho masa,
jak na maso s přílohou fozolek recept,
recept biftek z mletého masa,
mleté maso fazole,
biftek z míchaného mletého masa,
biftek a fazolky,
veprove maso s fazolovou omackou,
biftek s fazolemi,
srbský biftek,
zapečena zmes mleteho masa s fazulou,
masa de sol,
recepty z maso z plechovk,
paradajky co to je,
biftek druh masa,
recept z hověziho masa s přilohou,
maso z plechovky recepty,
druhy bifteků,
kureci bifteky z mletého masa recept,
mlete maso s fazoli
Suroviny:
maso mleté míchané,
česnek,
petrželka,
sůl,
pepř,
paprika sušená sladká,
koriandr sušený,
olej,
fazole červené,
fazole bílé,
slanina,
cibule červená,
paprika čerstvá pálivá,
česnek,
rajče,
med,
petrželka,
sůl,
pepř cayenský,
omáčka sojová,
olej
Komentáře (27)