Domácí paštika z kuřecích jater
Dokonalá jemná kuřecí paštika je výborným předkrmem. Zjemněna smetanou a máslem, dozdobena plátky mandlí a brusinkami, je přitažlivá nejen na oko, ale i na chuti. S tímto receptem vykouzlíte během chvilky pokrm hodný oslavy.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 053 kJ / 3 120 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 110,64 g |
Tuky | 225,56 g |
Vláknina | 39,10 g |
Cholesterol | 2,87 g |
Sodík | 1,25 g |
Sůl | 2,98 g |
Sacharidy | 117,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sušené brusinky namočíme do horké vody a necháme odstát.
Krok 2: Játra očistíme a nakrájíme na kousky. Do pánve dáme na kostičky špek a cibuli a necháme zesklovatět, přidáme játra a restujeme, stačí opravdu chvilku.
Krok 3: Přidáme česnek, koření a ještě za stálého míchání restujeme. Přilijeme koňak a ještě chvilku doděláváme, než játra změknou.
Krok 4: Játra i výpek přelijeme do nádoby, osolíme a dochutíme, mělo by to být dost, aby až paštika vystydne, měla opravdu dobrou chuť.
Přidáme smetanu, rozpuštěné máslo a vše spolu rozmixujeme. Krok 5: Opatrně přimícháme mandle a scezené brusinky, trošku jich necháme stranou na ozdobu.
Přendáme do vhodné mističky, uhladíme a vrch posypeme mandlemi a brusinkami, položíme snítku rozmarýnu a necháme chladit v lednici, nejlépe přes noc.
Přidáme smetanu, rozpuštěné máslo a vše spolu rozmixujeme. Krok 5: Opatrně přimícháme mandle a scezené brusinky, trošku jich necháme stranou na ozdobu.
Přendáme do vhodné mističky, uhladíme a vrch posypeme mandlemi a brusinkami, položíme snítku rozmarýnu a necháme chladit v lednici, nejlépe přes noc.
Zveřejněno 31. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí paštika z kuřecích jater
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NGVN
Moje poznámka
Domácí paštika z kuřecích jater
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NGVN
Nejnovější recepty
Kuskus s dušeným květákem, kapií a žampiony
Přidáno před 51 minutami
Švestkový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 12 hodinami
Pikantní polévka z červené čočky s mrkví a kurkumou
Přidáno před 13 hodinami
Pohár s ostružinami a tvarohovo-smetanovým krémem
Přidáno před 13 hodinami
Piškotové řezy s krémem a ovocem
Přidáno před 14 hodinami
Grilovaný hermelín v alobalu
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová bratislavská plec
Nikuuus před 9 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem
Petik05 před 9 hodinami
Jednoduché bramborové placičky
KnedlesVajcama před 9 hodinami
Vláčný makovec-makovník
kejtinkaa před 11 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
kejtinkaa před 11 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Jitkazmecka před 12 hodinami
Piña colada (podle IBA)
rybarka007 před 12 hodinami
Cukeťák na plechu
Simona Maskova před 12 hodinami
Švestkový závin s mákem
Tynaja před 13 hodinami
Tématické fráze:
játrová paštika z kuřecích jater,
paštika z kuřecích jater,
domácí paštika z jater,
kuřecí paštika recept,
domácí paštika,
paštika z kuřecích jater s mandlemi,
paštika z kuřecích jater recept,
domaci mandlova pastika,
recept na paštiku z kuřecích jater,
recept na domací paštiku,
domácí játrová paštika s mandlemi,
domácí paštika s mandlemi,
mandlová paštika recept,
nepečená paštika,
kuřecí paštika,
paštika z kuřecích jater video,
výborná paštika z kuřecích jater,
paštika s kurecich jater recepty,
mandlova pastika,
recept na kuřeci paštiku
Suroviny:
játra kuřecí,
cibule,
česnek,
máslo,
špek,
koňak,
smetana,
lupínky mandlové,
brusinky sušené,
sůl,
pepř mletý,
rozmarýn,
tymián
Komentáře (8)
vypadá dobře