Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 278 kJ / 2 217 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 141,72 g |
| Tuky | 146,41 g |
| Vláknina | 60,54 g |
| Cholesterol | 1,63 g |
| Sodík | 5,22 g |
| Sůl | 12,96 g |
| Sacharidy | 55,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zelí si připravíme klasickým způsobem: Na sádle zpěníme cibulku, po chvíli přidáme zelí a dusíme asi 15 minut. Zelí se bude ještě péct, proto není třeba to přehánět, nicméně cibulový základ mu dodá „šmak“.
Krok 2: Lněná semínka si rozdrtíme v mixéru, smísíme s vodou a natlačíme na spodek dortové formy. Strčíme do trouby na 20 minut, tímto máme hotovo těsto.
Krok 3: Do mixéru nyní vyklepneme 6 vajíček, přidáme špetku soli a trochu vody a vymixujeme dohladka. Zbytek už je naprosto jednoduchý, brynzu si nastrouháme nebo nakrájíme, smícháme s poloměkkým zelím a ušlehanými vajíčky.
Krok 4: Nalijeme na těsto ze lněných semínek, promícháme s prolisovaným česnekem a zasypeme petrželkou. Při 200°C pečeme asi 50 minut, dokud povrch koláče nezezlátne.
Zveřejněno 17. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brynzový "koláč" se zelím a petrželkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DrN6
Moje poznámka
Brynzový "koláč" se zelím a petrželkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DrN6
Nejnovější recepty
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 18 minutami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 1 hodinou
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 14 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 15 hodinami
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 15 hodinami
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec po venkovsku
limosek před 18 minutami
Mleté vepřové maso na Kunovjance
limosek před 19 minutami
Honzovy kynuté buchty
kimlo před 52 minutami
Tvarohové lívance
boomgo před 1 hodinou
Francouzské brambory s mletým masem
Libotovska před 2 hodinami
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 11 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 15 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 15 hodinami
Bramborová polévka
Kajkajak před 15 hodinami
Pizza z rohlíků
zonoro před 16 hodinami
Tématické fráze:
bryndza v receptech,
ovčí bryndza recepty,
bryndza z kravského mléka,
ovčí bryndza,
recepty z kysaného zelí a brynzy,
slany brynzovy kolac,
cibulový koláč s brynzou,
koláč s brynzou,
koláč z brynzy,
slaný brynzový koláč recept,
koláč z ovčej bryndze,
pečeme z brynzy,
jak se dela brynzda,
ovčí brynza,
viš bryndza,
brynzovy kolac se slaninou,
slovenská koláč,
praha, slovenská brynza,
muze se brynza varit,
recept z brynzy
Suroviny:
zelí kysané,
semínka lněná,
vejce,
brynza,
cibule,
česnek,
sůl,
pepř,
sádlo,
petrželka zelená
Komentáře (16)
...v tom případě není nutné KVAŠENÉ zelí vůbec předem vařit.
jarda Kadic: Jaroušku, neukazuj mi výrobky mliekární, aj u nás sú v obchode šmejdy
http://koktail.pravda.sk/hviezdne-kauzy/clanok/568...
A máš pravdu, ovčí syr je na nezaplatenie. Žeby som ti tú bryndzu doručila?
A môžem ti povedať, že chuťove je to obrovský rozdiel. Škoda, že ti nemôžem doručiť bryndzu takú, aká má byť, z ovčieho NEPASTERIZOVANÉHO mlieka, priamo zo salaša. Bryndza z pasterizovaného mlieka stráca všetky svoje liečebné vlastnosti.
Inak jedlo je určite dobré