Zabijačková sekaná
Zabíjačková sekaná je ozvláštněná jemným masem vepřové panenky, nakrájeným na malé kostky. Bude krásně šťavnatá díky bránici (vepřové tukové bláně), do které masovou směs před pečením zabalíme. Nejlépe si ji pak vychutnáme s bramborovou kaší a kyselou okurkou.
Suroviny pro 7 porcí
7porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 610 kJ / 1 819 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 232,22 g |
Tuky | 63,15 g |
Vláknina | 12,42 g |
Cholesterol | 1,11 g |
Sodík | 1,39 g |
Sůl | 3,03 g |
Sacharidy | 76,90 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 12. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zabijačková sekaná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3vyx
Moje poznámka
Zabijačková sekaná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3vyx
Nejnovější recepty
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 5 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno před 10 hodinami
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 12 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno před 22 hodinami
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno 18. 10. 2025 18:14:36
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 9 minutami
Pivovarská bašta
oopicka před 1 hodinou
Bratislavská buchta
Wikki před 2 hodinami
Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Verca_recepty před 3 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
Sarinkad před 3 hodinami
Celestýnské nudle
Kajkajak před 4 hodinami
Kefírové čokoládové řezy
jjj82 před 6 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 6 hodinami
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Terina309 před 7 hodinami
Tématické fráze:
panenská sekaná,
zabijačková omáčka,
sekaná svíčková recept,
sekaná v branici,
domácí zabijačková sekaná,
zabijackova svickova,
panenská vepřová sekaná,
recept na zabijačkovou sekanou,
sekáná svíčková v bláně,
sekaná z vepřového masa se svíčkou,
zabyjačková sekana,
sekaná panenská svíčková,
koření na sekanou,
zabiackova sekana,
zijackova sekana,
zabijačková branice,
zabijačková,
sekaná svíčková v bránici,
zabijacka domacisvickova,
sekanázabijackova svíčková recept
Suroviny:
maso vepřové mleté,
svíčková hovězí,
vejce,
cibule,
rohlík,
mléko,
česnek,
blána tuková vepřová,
majoránka,
koření na sekanou,
kmín celý,
kmín mletý,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (16)
dělám tuto sekanou často a téměř podobně. Jen dávám výhradně drcený kmín, neb ,,neleze ,, tolik do zubů, a nic (dle mojich zkušeností) nenahradí tu blánu. U nás se tomu říká závoj. Před jejim použití jej dávám na chvilku do vlažné vody a pak je krásně tvárná.
Nedávám ale tu svíčkovou, ale jakékoliv libové maso, ale nakrájené na drobnější, než je na fotce.
,,TOŠ TAK,,
Teď už se dá "síťka" běžně koupit u řezníka (asi 10,- Kč/kus) a je tak velká, že do ní zabalíte i Zlaté prasátko
Jde to i bez ní - stejně jako děláte sekanou
... ty konce tak nebolí, a jídlo to obohatí