Suroviny
Porce: 1 větší roláda
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 607 kJ / 623 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,07 g |
Tuky | 53,23 g |
Vláknina | 8,20 g |
Cholesterol | 44 mg |
Sodík | 1,16 g |
Sůl | 2,85 g |
Sacharidy | 25,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Daňčí plec pořádně odblaníme, rozkrojíme a přes fólii naklepeme dotenka. Osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem smíchaným s hořčicí. Na upravený a potřený plát položíme plátky anglické, nebo královské slaniny a přidáme špalíček uzeného bůčku. Roládu srolujeme a buď ovážeme potravinářským motouzem, nebo sepneme špejlemi.
Krok 2: Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky a když pustí tuk, přidáme nasekanou cubuli. Základ restujeme dohněda. Pak na cibuli a slaninu dáme ze všech stran orestovat roládu, zaprášíme paprikou, podlijeme vodou a dusíme doměkka. (můžeme použít tlakový hrnec, stačí pak dusit cca 25-30 minut). Když je roláda měkká, vyjmeme ji, šťávu zaprášíme hladkou moukou a provaříme. Nejlepší přílohou je rýže, kterou také můžeme netradične osmahnout na uzené slanině, zalít vodou, osolit a dát péct do trouby.
Zveřejněno 27. 12. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roláda z daňčí plece
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OkJN
Moje poznámka
Roláda z daňčí plece
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OkJN
Nejnovější recepty
Kosmatice na sladko vhodné i pro diabetiky
Přidáno před 3 hodinami
Párečky v těstíčku
Přidáno před 5 hodinami
Hrášková omáčka s vajíčkem a paloučkovým knedlíkem ( pro diabetiky)
Přidáno před 7 hodinami
Plátky krkovičky dušené v pikantní omáčce
Přidáno před 9 hodinami
Rebarborová bublanina s kokosem
Přidáno před 10 hodinami
Filety ze pstruha s rajčaty
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Játrový sýr podle ČSN
19488 před 2 hodinami
Domácí vlašský salát
Sefiragold před 5 hodinami
Chutný salát z čínského zelí
Sefiragold před 6 hodinami
Chřest (nejen) s vejcem
Eva z HK před 8 hodinami
Salát z pekingského zelí s balkánským sýrem
Eva z HK před 8 hodinami
Špíz s americkými brambory
Vrchotka15 před 8 hodinami
Guadeloupský kuřecí salát
Antonausprag před 9 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ivet88 před 10 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
AnnaP4 před 10 hodinami
Výborné lasagne
Papucel před 11 hodinami
Tématické fráze:
roláda z daňka,
dančí,
dančí kýta recepty řízky,
danči plecko recept,
dančí recepty,
dančí plecko,
nejlepší recept na dančí maso,
dančí řízky,
recepty dančí maso,
roláda z dančího masa,
dančí plecko recepty,
recept na maso z daňka,
daněk recepty,
dančí kýta recepty - řízky,
recept na dančí,
roláda z plece,
plecko recepty,
plec z danka,
dančí maso prodej,
danci rostena
Suroviny:
plec dančí,
slanina uzená,
slanina anglická,
bůček uzený,
česnek,
hořčice plnotučná,
sůl,
pepř čtyř barev,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
cibule
Komentáře (57)
Jana Remkova: nezlobíš se, že je tu rozpoutaná debata o česneku? K receptu to zrovna nepasuje, to je fakt, když tak to vymáznu.
čti - http://hobby.idnes.cz/chcete-si-koupit-cesky-cesne...
český česnek prý má být do modra s fialovým nádechem a cítit výrazně po česneku. V době nákupu tak vypadal... pak už zbělal vysychá
Soused slíbil, že mě naučí poznat pravý český česnek, když jsem mu ukázala to, co mám ve špajzu, tak řekl - tohle fakt českej není, ani španělskej ne, vyhodilas prachy....