Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 482 kJ / 593 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,32 g |
Tuky | 1,58 g |
Vláknina | 5,94 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 32 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 44,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Králíka omyjeme, zbavíme tuku (není chutný), osušíme a nasekáme na menší kousky.
Krok 2: Dáme do misky, zalijeme polovinou vína a uložíme do chladu na několik hodin, ideálně přes noc.
Krok 3: Maso ve víně zkřehne a pak nevyžaduje tak dlouhou tepelnou úpravu.
Krok 4: V pánvi s vysokým okrajem nebo kastrolu rozpálíme olej, vložíme na plátky nakrájený česnek, bobkový list, nasekanou papričku, bylinky a smažíme pozorně, aby se bylinky ani česnek nepřipálily, bylo by to hořké. Žlučníkáři a nepřátelé česneku dají česnek jen rozpůlený a po opečení vyjmou. Pak vložíme okapané kousky masa, opečeme ze všech stran, aby se maso zatáhlo, zalijeme zbylým vínem, osolíme a dusíme doměkka.
Krok 5: V průběhu procesu kontrolujeme a v případě potřeby podlijeme vínem. Ke konci dušení přihodíme olivy.
Krok 6: K měkkému masu nalijeme ocet, rozpálíme sporák na nejvyšší stupeň a prudce tekutinu odpaříme, králík tím chytne i barvičku.
Krok 7: Na dně kastrolu zbyde jen zahoustlý voňavý sosík. Komu by se nedařilo, může dát králíka osmahnout do trouby, jen aby chytl barvu.
Krok 8: Podáváme nejlépe s křupavým bílým chlebem, ale mohou být i brambory nebo rýže.
Zveřejněno 7. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík po myslivecku (Coniglio alla cacciatora)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5xKx
Moje poznámka
Králík po myslivecku (Coniglio alla cacciatora)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5xKx
Nejnovější recepty
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno před 1 hodinou
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno před 4 hodinami
Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí podle šéfkuchařky z Pilsner Urquell Experience
Přidáno před 7 hodinami
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno před 10 hodinami
Cuketový perník
Přidáno před 13 hodinami
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno 6. 7. 2025 17:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátová polévka
Valis před 2 minutami
Rybí pomazánka moje
Valis před 3 minutami
Kuřecí BBQ křidélka
Pedros před 1 hodinou
Kořeněná černá čočka s mrkví
Helen.salemiynah před 2 hodinami
Rybízová zmrzlina
Renata1101 před 2 hodinami
Meruňkový koláč s tvarohem a drobenkou
Natina před 4 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
Janicevlcice před 4 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Aruna před 5 hodinami
Vynikající pizza
bigbys před 6 hodinami
Špagety à la carbonara
Bensat před 6 hodinami
Tématické fráze:
králík po myslivecku,
kuchynska uprava kralika,
jak pripravit kralika pro zlucnikare,
úprava králika,
kralik maso po myslivecku,
králík po myslivecku,
králík po po myslivecku,
recepty-kuchyňská úprava z králíka,
úprava králíka-recept,
jeleni po myslivecku,
kralik po myslivsku,
jak upravit masi z divočáka,
králik po myslivecku recept,
králík na vine po myslivecku,
králík pomyslivecku,
králík na po myslivecku,
recept králík po myslivecku,
recepty na kuchyňskou úpravu králíka,
vepřové po lesnicku myslivecku,
recept na kralik po myslivecku
Suroviny:
králík,
česnek,
olej olivový,
paprika kozí roh pálivá,
bobkový list,
šalvěj sušená,
rozmarýn sušený,
víno bílé suché,
sůl,
olivy černé,
ocet vinný bílý
Komentáře (13)
Děkuju všem za pochvalu fotky, vyřídím dceři
Máš to krásné - králíčka i fotky