Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 077 kJ / 3 364 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 152,65 g |
| Tuky | 285,68 g |
| Vláknina | 0,50 g |
| Cholesterol | 1,78 g |
| Sodík | 5,23 g |
| Sůl | 12,95 g |
| Sacharidy | 13,93 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z kachny stáhneme kůži i s peřím, neškubeme ji, stejně to jde špatně. Při stahování si pomáháme malým ostrým nožíkem, kterým uvolňujeme kůži od trupu. Konce křídel a nohou odřízneme a vyhodíme.
Krok 2: Pak ji pozorně vykucháme: nařízneme ji mělce od řitního otvoru až k hrudní chrupavce a opatrně vyjmeme vnitřnosti. Pokud už byla vyháčkovaná, odpadá nám starost se žlučí, pokud ne, opatrně ji v játrech najdeme a odřízneme, raději netrháme, aby žlučový váček nepraskl a žluč nám neznečistila zbytek vnitřností.
Krok 3: Toto děláme vždy zásadně MIMO kachnu. Vylitá žluč znehodnotí maso, muselo by se vyhodit. Z vnitřností ponecháme pouze žaludek, játra a srdce. Žaludek rozřízneme, otevřeme a vyčistíme, stáhneme vnitřní blánu.
Krok 4: Kachnu a vnitřnosti důkladně omyjeme. Na másle zpěníme koření, přidáme osolenou a rozpůlenou kachnu, krk, žaludek a srdce, lehce opečeme, podlijeme vínem a dusíme doměkka. Podle potřeby mírně podléváme vínem. Necháme zchladnout, klidně do druhého dne. Vývar ponecháme.
Krok 5: Pak maso vykostíme a spolu s žaludkem a srdcem umeleme na masovém strojku. Přidáme mletou vepřovou plec a naškrabaná kachní i kuřecí játra. Dosolíme (opatrně), přidáme mandlové lupínky a pomocí části scezeného vývaru z kachny vytvoříme kašovitou hmotu.
Krok 6: Formu na biskupský chlebíček vyložíme plátky slaniny tak, aby se mírně překrývaly a pokryly celé dno a boky formy. Pak vlijeme paštiku, zakryjeme opět slaninou. Formu vložíme do pekáčku a nalijeme do něj vodu tak, aby zevně sahala do poloviny formy.
Krok 7: Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 1,5-2 hodiny. Pak vyjmeme z vodní lázně a necháme zchladnout. Vyklopíme a zabalíme do alobalu. Krájíme ztuhlé na tenké plátky, podáváme s brusinkami (já jsem brusinkový kompot smíchala s pomerančovou marmeládou) a čerstvým pečivem.
Zveřejněno 8. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Paštika z divoké kachny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jM6W
Moje poznámka
Paštika z divoké kachny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jM6W
Nejnovější recepty
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 3 minutami
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno 26. 12. 2025 08:01:02
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta Rafaelo
Thebes před 5 minutami
Domácí vánočka
JanaPav před 47 minutami
Slané palačinkové jednohubky
[email protected] před 1 hodinou
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 12 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 12 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 13 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 13 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 15 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 17 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 19 hodinami
Tématické fráze:
paštika z kachny,
stahování divoké kachny,
jak stáhnout divokou kachnu,
vnitřnosti z kachny,
pastika z divokych kachen,
stazeni divoke kachny,
kachní paštika recept,
paštika z holoubat,
stahování kachny,
recept na divokou kachnu,
kachni noha myslivecky,
paštika z pečené kachny,
kachní paštika z masa,
stahování kachen,
divoké kachny,
divoká kachna recept,
jak stahnout kachnu,
paštika z divoké kachen,
stazeni kachny,
recepty na divokou kachnu
Suroviny:
kachna divoká,
máslo,
játra kuřecí,
plec vepřová,
víno červené suché,
tymián,
jalovec,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
sůl,
mandle plátkové,
slanina
Komentáře (14)
Mám brusinky a pomerančovou marmeládu