Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 569 kJ / 136 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,96 g |
Tuky | 2,74 g |
Vláknina | 11,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 96 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 19,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřové kotlety odblaníme a nakrájíme na stejně široké plátky.
Krok 2: Nasekáme omyté lístky bazalky, lehce smícháme se lžicí slunečnicového oleje a stejnoměrně naneseme na osolené a opepřené plátky masa.
Krok 3: Zeleninu nakrájíme na malé kostky. Maso zprudka opečeme po obou stranách na části oleje z obou stran a následně přendáme do připraveného hrnce.
Krok 4: Nakrájenou zeleninu, včetně nahrubo nakrájené cibule, vlijeme společně s obsahem plechovky rajčat na opečené kotlety do pomalého hrnce a necháme bublat na program LOW.
Krok 5: Vaříme bezstarostně a pomalu 5 hodin. Poté vyjmeme opatrně plátky masa a obsah propasírujeme a následně ještě přecedíme. Pokud situace vyžaduje, tak zahustíme lžicí máslové jíšky. Podáváme s pečenými dukáty brambor.
Zveřejněno 26. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kotleta na bazalce a rajčatech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BXKk
Moje poznámka
Kotleta na bazalce a rajčatech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BXKk
Nejnovější recepty
Domácí kuřecí gyros
Přidáno před 4 hodinami
Jemná kuřecí roláda s hořčičnou omáčkou a zapečenou kedlubnou (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaná cuketa s parmskou šunkou
Přidáno před 22 hodinami
Šťavnatý McChicken burger
Přidáno 14. 8. 2025 05:02:01
Krkovička s olivami, nivou a smetanou
Přidáno 13. 8. 2025 20:46:51
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno 13. 8. 2025 13:48:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Těstoviny se špenátem
Palenka před 24 minutami
Patison s jogurtem a olivami
TondaJ před 30 minutami
Hrníčkový makový koláč se švestkami a drobenkou
Viki7216 před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
ceslo před 1 hodinou
Ovocné kůže
Lahvacek před 4 hodinami
Medovník originál
AndreaMachacova před 12 hodinami
Kuřecí prsa s omáčkou
Penkapa před 17 hodinami
Pangas v česneku a bylinkách
Jitka488 před 19 hodinami
Přesnídávka jablečná
SidiJita před 19 hodinami
Paprika se sýrem pečená
Ivana64 před 19 hodinami
Tématické fráze:
vepřová kotleta na rajčatech,
pečená kotleta na rajčatech,
kotleta rajčata,
maso na rajčatech a bazalce,
kotlety s rajčat,
kotlety na rajčatech a zelenině,
kotleta s bazalka,
bazalka recepty,
kotleta recepty pro pomalý hrnec,
kotlety rajčata,
kuřecí plátky na bazalce a petrželce,
kotleta s rajčaty,
pečená kotleta s rajčaty,
kotlety s bazalkou,
kotlety s s rajčaty,
kotleta na rajčata,
kotlety na zelenině v v pomalém hrnci,
kuřecí kotlety na rajčetech,
králík na rajčatech s bazalkou,
kotletky na rajcatech
Suroviny:
kotleta vepřová,
celer,
bazalka čerstvá,
mrkev,
petržel,
cibule,
rajče loupané,
vývar masový,
sůl,
pepř,
jíška máslová
Komentáře (12)
.... určitě pod pokličkou - kotleta je suchá
Laka mne hlavne to,ze s detma obcas potrebuju vybehnout nekam ven a pak nestiham obed nebo veceri...toto by nas problem vyresilo...uz rano to nahazet do PM a kdyz se vratime treba z bazenu,tak jen nabrat a bastit...zatim porad vyckavam a cekam na ten spravny popud,abych se konecne odhodlala....tento recept bych ale rada vyzkousela uz ted,vypada bajecne a chutne....jen se nemuzu rozhodnout,zda to varit na mirnem teple pod poklickou,nebo to soupnout do trouby....poradite?