Jehněčí pekáč
Jehněčí pečínka patří ke svátkům jara skoro stejně jako smažený kapr k Vánocům. Na stole se obvykle objevovala v neděli, na Boží hod velikonoční. Ale nyní si ji můžete upéci v doporučované kombinaci jehněčí plece, kýty a hřbetu kdykoliv.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 628 kJ / 1 823 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 174,21 g |
| Tuky | 41,84 g |
| Vláknina | 30,40 g |
| Cholesterol | 585 mg |
| Sodík | 626 mg |
| Sůl | 1,35 g |
| Sacharidy | 174,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zemiaky narežeme na plátky hrubé asi 0,5 cm. Plátky jahňaciny naklepeme, osolíme, okoreníme.
Krok 2: Do pekáča skladáme vrstvy v tomto poradí: polovica zemiakových plátkov, jemne osolíme, jahňacie plátky, vyčistené ľadvinky narezané na kúsky, cibule narezané na kolieska, posypeme tymiánom, jemne osolíme a jemne okoreníme, druhá polovica zemiakových plátkov, jemne osolíme, plátky masla.
Krok 3: Podlejeme jahňacím vývarom, zakryjeme alobalom a pečieme v rúre pri 220 °C asi 1,5 hodiny (závisí od mäsa). Potom odkryjeme a dopečieme, kým zemiaky nebudú dozlata.
Krok 4: Podávame so zeleninovým šalátom, čalamádou, kyslou uhorkou apod.
Zveřejněno 26. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí pekáč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6yjz
Moje poznámka
Jehněčí pekáč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6yjz
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 18 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 19 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 20 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 21 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 1 hodinou
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 2 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 2 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 3 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 3 hodinami
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 3 hodinami
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 5 hodinami
Domácí chléb II.
Penkapa před 5 hodinami
Bramboračka
danal před 7 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí srdce,
jehněčí srdce recept,
recept na jehněčí srdce,
tncz nova levné recepty ládi hrušky,
jehneci srdce recepty,
jehněčí ledvinky,
recept jehněčí paštika,
jenhněčí recepty,
jehněčí paštika recept,
jenhněčí ledvinky,
skořicový věnec ládi hrušky,
jehněčí ledvinka,
jehneci ledvinky a srdce,
jehneci recept,
recepty ládi hrušky jehněčí žebírka,
jehněčí,
recept z jehneciho,
jehneci srdce na,
jehněčí srdce, recept,
recepty z jehněčího srdce
Suroviny:
brambory,
maso jehněčí,
jehněčí ledvinky,
cibule,
vývar jehněčí,
tymián,
sůl,
pepř mletý,
máslo
Komentáře (13)
Andrejka, nie do každej úpravy jahňaťa dávam cesnak a rozmarín, to by potom chutilo všetko rovnako. To by bol jeden recept