Domácí paštika z vepřových jater
Domácí játrovou paštiku nechystáme v kuchyni denně, protože výroba je trochu pracnější. Přesto se odhodlejte a zkuste ji připravit podle našeho receptu. Podávat ji můžete s rybízovou omáčkou jako předkrm, ale třeba samotnou na chlebu jako svačinu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 34 553 kJ / 8 259 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 131,20 g |
| Tuky | 806,86 g |
| Vláknina | 45,20 g |
| Cholesterol | 2,26 g |
| Sodík | 566 mg |
| Sůl | 1,50 g |
| Sacharidy | 112,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vepřová játra nakrájíme na menší kousky. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme, nebo nastrouháme najemno.
Krok 2: Hřbetní sádlo nakrájíme na menší kostky a za častého míchání částečně rozškvaříme. Přidáme cibuli a ještě chvíli restujeme. Cibule ale nesmí zhnědnout.
Krok 3: Pak přidáme vepřová játra, česnek, opepříme, můžeme přidat malinko drceného kmínu, vše ještě krátce orestujeme a zalijeme zhruba 1 dl vody.
Krok 4: Hrnec přiklopíme pokličkou a necháme přibližně 20 minut dusit.
Krok 5: Ke konci pokličku odklopíme a tekutinu (vodu) zredukujeme - necháme ji odpařit.
Krok 6: Odstavíme, přidáme sůl, malinko majoránky a ponorným mixérem rozmixujeme do hladké nebo jemně zrnité hmoty. Směs ještě ochutnáme a případně dosolíme.
Krok 7: Dáme do vhodné nádoby s víkem a necháme ztuhnout v chladničce. Pokud nechceme, aby nám sádlo vystoupilo na povrch, tak během tuhnutí asi 2x hmotu promícháme.
Krok 8: Paštiku skladujeme v chladničce a je určená k rychlejší spotřebě.
Zveřejněno 22. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí paštika z vepřových jater
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v50X
Moje poznámka
Domácí paštika z vepřových jater
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v50X
Nejnovější recepty
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 3 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 4 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 5 hodinami
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 6 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 7 hodinami
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá celerová polévka
MoniTom před 9 minutami
Polévka z uzeného masa
Kajkajak před 42 minutami
Katův šleh a bramboráčky
scorpioon01 před 1 hodinou
Výborné lasagne
1.Ditouche před 1 hodinou
Rychlá thajská kari polévka s krevetami
blazeklubos57 před 1 hodinou
Obrácená jablková roláda
MarieP před 2 hodinami
Polévka šup-šup
Loiza před 4 hodinami
Asijské kuřecí nudličky
Suumaa před 4 hodinami
Citronová buchta s tvarohem
romanka1009 před 4 hodinami
Tématické fráze:
vepřová játrová domácí paštika recepty,
vepřova paštika,
vepřová paštika recept,
recept na domácí vepřovou játrovou paštiku,
domácí paštika z jater,
jak dlouho zavařovat paštiku,
vepřová játra paštíka,
domácí paštika z vepřového masa a jater,
domácí zabíjačková paštika,
zabijačková paštika,
recept na domácí vepřovou paštiku,
domácí paštika z vepřového masa,
recept na veprovou paštiku,
recept vepřová paštika,
vepřová játrová paštika,
vepřová játra paštika recepty,
vepřová paštika s játry,
pomazánka z vepřových jater,
zabíjačková domácí paštika,
jak udelat veprovou pastiku
Suroviny:
sádlo vepřové hřbetní,
játra vepřová,
cibule,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
kmín drcený,
voda
Komentáře (20)
Díky Marylas
magdalenka: Taky uvažuju, že si udělám větší množství, podle jiného receptu, a zavařím. Kdysi jsme zavařovali při zabíjačce všechno, co se nevešlo do mrazničky.
chocolate: Opravdu se má zavařovat 2 x. Jen nevím jestli po 24 hodinách nebo více. Už jsem to hodně dlouho nedělala
praktik: Děkuji za receptík, třeba najde využití
Opravdu skvělá paštika. Už ji dělám asi po osmé a jde na dračku. Je o ni velký zájem v rodině,proto,abych nemusel co chvíli kutit,zavařuji ji. Tři hodˇky na 100 st, omnia sklénky ,červené víčka a plnění do 2/3 velikosti sklénky. Jednoduché a dobré.
ale mäso sa mi vždy dosť rozvarilo...to robí to dvojité sterilizovanie.
Ptám se jako debil, ale maso jsem nikdy nezavařovala, mezi zavařováním jedna a dvě to má být v lednici?