Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Frgále po mém

Frgály jsou velké koláče pocházející z Valašska. Tradičně se plní tvarohem, mákem či povidly. V tomto receptu můžete vyzkoušet i ostružinovou náplň, která je svěží a letní, ale ne úplně tradiční. Zasypané vrstvou drobenky budou chutnat úžasně.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

amarcha amarcha

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 30 min

120 min (90 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 7 kusů

7kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 942 kJ /
4 049 kcal
Bílkoviny111,89 g
Tuky120,20 g
Vláknina32,00 g
Cholesterol 558 mg
Sodík 617 mg
Sůl1,29 g
Sacharidy613,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do misky rozdrobíme droždí a zalijeme vlažným mlékem. Přidáme cukr a necháme 5-7 minut vzejít. Krok 2: Poté vmícháme rozšlehaná vejce a mouku se solí. Necháme pod folií kynout na teplém místě. Krok 3: Mezitím uděláme náplně a drobenku. Množství náplně je uvedeno na celou dávku. V případě použití části je potřeba množství vydělit. Krok 4: Po nakynutí rozválíme a rukama roztlačíme těsto na kulatý plech obalený pečicím papírem. Krásně se s tím pracuje, když si potřeme ruce olejem. Roztáhneme, natřeme náplní a sypeme drobenkou. Krok 5: Pečeme na 180-200 °C, až okraje mírně zrůžoví (20-30 minut).

TIP: Nejlepší náplně do frgálů

Zveřejněno 27. 3. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Frgále po mém

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r5Kk

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Frgále po mém

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r5Kk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Proboha ale nenazývejte to frgálem, i když vzhledem k tomu, ž praví Valaši frgálem nazývají zkažený vdolek, pak vlastně ano. Valach by vás s ostružinami na něm hnal a s jogurtem v máku dvakrát tak rychle

Díky moc potěšilo :-)

Jsou super, s těstem se vážně moc dobře pracuje a výsledek výborný! :yes:

amarcha: Popisujete, že dáte těsto do koláčové formy, tak jsem se ptala, kolik těch koláčových forem naplníte z té jedné dávky:-). Pochopila jste mě správně:-K, takže z 700 g mouky je 7 frgálů velikosti koláčové formy :-)) :yes: Díky!

nějak vás nechápu ale nevadí. snad popisuju co udělám s těstem záleží jak velký máte plech a na kolik si to rozdělíte to je na každém mě jich vyšlo myslím 7

Kolik koláčů z těch 700 g mouky uděláte:-? Asi ne jen jeden i když v textu je řeč jen o jednom:-)Dík za doplnění:-K

Já nekapala a nebyly suché :-)

Frgále jsou moc dobré, jen na Moravě po upečení ještě pokapou rozpuštěným máslem.:-O:yes:

Tématické fráze:
drobenka na frgale, recept na frgále, frgale recept, frgále ládi hrušky, recepty ládi hrušky frgale, frgale testo bez vajec, frgály recept s olejem, na kolik stupnů péct frgály, frgále po mém, lada hruska frgale, bezlepkové frgály, dobre frgale, frgál do koláčové formy, frgaly na kolik stupňů pect, frgále s olejem, mák na frgále, tncz nova, nova recepty ládi hrušky frgále, recepty ladi hr, frgále bez kynutí

Suroviny:
droždí, mléko, cukr, sůl, vejce, mouka polohrubá, cukr krupice, mouka hrubá, mák mletý, jogurt bílý, cukr moučkový, tvaroh ve vaničce, cukr moučkový, ostružiny, cukr moučkový, jogurt bílý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu