Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolková polévka s koprem a hlívou ústřičnou

Hodnocení receptu je 4,2 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 817 kJ /
434 kcal
Bílkoviny9,68 g
Tuky20,11 g
Vláknina10,02 g
Cholesterol 62 mg
Sodík 73 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy49,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle osmažíme cibulku, nakrájenou na drobno do sklovita, přidáme fazolky a pokrájené brambory, nakrájenou hlívu, zalijeme vodou a vaříme. Krok 2: Až jsou brambory měkké, tak je rozmačkáme, přidáme rajčata, pokrájený pórek, kopr, Vegetu, celerovou nať, ocet, dosolíme a ještě vaříme. Krok 3: Do smetany rozšleháme mouku, vlijeme do polévky, chvíli povaříme a posypeme pažitkou.

Zveřejněno 30. 10. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Opět jeden můj dobrý výmysl.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wVVJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wVVJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Bibinko, díky ;-)

Maris, já je tak jako lehce pomačkám šťouchadlem- to ostatní to nepomačká. Nebo se můžou uvařit zvlášť, rozšťouchat je v misce a přidat do polévky, ale to i s vodou, ve které se vařily. Jde o to, že tu polévku nemusíš zahušťovat, ty brambory úplně stačí.
Mě totiž brambory zbyly z předešlého dne, tak jsem je studený rozmačkala a dala je do polévky ke konci.;-)

Všem děkuji za chválu a bodíky:-)

Bibinko, vaříš dohromady brambory, fazolky, hlívu a potom brambory, když jsou měkké, rozmačkáš. To je vyndáš ? Nějak mi to není jasné :-8

Bibinka a jeji polivecky si zaslouzi vzdycky bodik:yes:

Bibinko, od tebe polévka mne nikdy nezklamala a tak dávám bodík hned i této:yes:3.

Vypadá hezky.:-p, Ode mě bod, protože u nás polévka nesmí nikdy chybět.:yes:

Tématické fráze:
příprava hlívy ústříčné, hlíva ústřičná držková polévka, hlíva ústřičná polévka, polévka z fazolkových lusků, gulášová polévka z hlívy ústřičné, fazolková polévka, bramborová polévka s hlívou, držkova polevka z hlivy ustřične, recepty na hlivu ustricnou, hlíva ústřičná příprava, gulášová polévka s hlívou, polévka s hlívou, jak uvařit hlívu ústřičnou, kulajda z hlívy, vaříme s hlívou, polévka z hlívy ústřičné, polévka s koprem, polévka hlíva, bramborová polevka z hlivy, držková polévka z hlívy

Suroviny:
lusky fazolkové, rajče, hlíva ústřičná, pórek, cibule, brambory, mouka hladká, máslo, ocet, kopr, vegeta tekutá, smetana, sůl, nať celerová, pažitka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu