Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 849 kJ / 6 178 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 484,43 g |
Tuky | 415,37 g |
Vláknina | 34,10 g |
Cholesterol | 1,24 g |
Sodík | 7,85 g |
Sůl | 19,08 g |
Sacharidy | 49,31 g |
Postup přípravy
Krok 1: Stroužky česneku nakrájíme na klínky. Maso rozdělíme na dvě poloviny (kvůli následujícímu opékání). Do masa uděláme nožem hluboké zářezy a klínky tam vmáčkneme. Připravíme si z výše uvedených ingrediencí marinádu a pořádně ji vetřeme do masa. Dáme do nádoby, přikryjeme a necháme v lednici přes noc marinovat.
Krok 2: Slaninu a celer nakrájíme na kostičky velikosti sousta, šalotky oloupeme a rozčtvrtíme. Na troše olivového oleje opečeme slaninu, vyjmeme a dáme do pekáče. Ve výpeku osmahneme celer se šalotkami dozlatova a také přemístíme do pekáče. Maso vyjmeme z marinády, osolíme a ve stejné pánvi opečeme ze všech stran, taktéž do zlatova, poté přesuneme do pekáče.
Krok 3: Z pánve slijeme případný přebytečný tuk, rozpálíme, vlejeme víno a vývar, odškrábneme připečeniny, chvíli povaříme a nalijeme do pekáče s masem. Posypeme pár lístky oregána, přikrejeme a pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 1,5 hodiny, v polovině pečení maso obrátíme. Kontrolujeme množství tekutiny a případně dolijeme vývar. Ke konci pečení odkryjeme a necháme dopéct. Jako příloha stačí čerstvé pečivo, nebo různě upravené brambory.
Zveřejněno 8. 4. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová pečeně na slanině, celeru a šalotkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7788
Moje poznámka
Vepřová pečeně na slanině, celeru a šalotkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7788
Nejnovější recepty
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 5 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 8 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 12 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 12 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
Verosa před 1 hodinou
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Sahula před 1 hodinou
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 2 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 3 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 4 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 5 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 5 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 5 hodinami
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 6 hodinami
Tématické fráze:
vepřova pečeně na slanine,
vepřová pečeně na celeru,
vepřova pecene,
vepřová pečeně ve slanině,
pečené maso na celeru,
pečeně na celeru,
vepřové kostky na slanině,
vepřová pečeně slanina,
vepřová pečeně recept,
recepty z vepřové pečeně,
veprova pecene se slaninou,
pečeně vepřové maso na slanině,
recepty vepřová pečeně ve slanině,
vepřová pečeně na z celeru,
pečeně slanina,
veprove pecene na celeru,
vepřová pečeně ve slanine,
200ml vyvaru,
vepřová pečeně celer,
pečení celeru
Suroviny:
kotleta,
česnek,
olej olivový,
semínka fenyklová,
šťáva citronová,
koření oregáno,
sůl,
pepř,
olej olivový,
sůl,
slanina,
cibule šalotka,
celer,
víno,
vývar
Komentáře (8)
1974andrea: kombinaci vepřového s jablkama miluju, ale doma by mi to nikdo nejedl