Vepřové na celeru a slanině

Vepřové maso Doba přípravy: do hodiny 9 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: do hodiny 9 názorů

Suroviny záleží na počtu strávníků

vepřové plecko(krkovička bude také dobrá)
gazdovská slanina
3 cibule
1 větší celer
200 ml vývaru ze 2 kostek masoxu
mletý pepř
trochu celerové natě (zelené)

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso opláchneme a nakrájíme na silnější plátky, které lehce naklepeme a mírně opepříme.

  2. Očištěný celer nakrájíme na asi 1 cm nudličky, slaninu také tak, cibuli na silnější půlkolečka. Nakrájený celer promícháme se slaninou a cibulí a půl této směsi dáme na pekáček.

  3. Poklademe připraveným masem, rozložíme celerovou nať a poklademe zbylou částí celeru, slaniny a cibule.

  4. Podlijeme 200 ml masoxovým vývarem, přikryjeme alobalem a v předehřáté troubě na nejnižším stupni (mám plyn) pečeme 35 minut.

  5. Pak alobal sundáme a ještě 20 minut dopékáme. Tekutina se dolívat nemusí, šťávy je dostatek.

  6. Šťávu na závěr můžeme zahustit solamylem, rozmíchaným v troše studené vody, ale není nutno- i když je jen přírodní, chutná velice dobře:-) Jako příloha se hodí knedlíky, nebo brambory.

Poznámka od kuchařky

Kdo máte hřiby, určitě bude chutnější:-)

Komentáře k receptu Vepřové na celeru a slanině

Tématické fráze: vepřové na celeru vepřové maso na celeru vepřové nudličky na celeru maso na celeru vepřové plátky na slanině vepřové kostky na slanině veprove maso na slanine vepřové plátky na celeru vepřové na slanině recept na vepřové na celeru vepřové kostky na celeru veprove na cerelu maso na cerelu vepřové na cerelu recepty vepřové maso celer celer recepty vepřové plátky na celeu vepřový na celeru vepřové nudličky na slanině veprove maso slanina