Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 849 kJ / 6 178 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 484,43 g |
| Tuky | 415,37 g |
| Vláknina | 34,10 g |
| Cholesterol | 1,24 g |
| Sodík | 7,85 g |
| Sůl | 19,08 g |
| Sacharidy | 49,31 g |
Postup přípravy
Krok 1: Stroužky česneku nakrájíme na klínky. Maso rozdělíme na dvě poloviny (kvůli následujícímu opékání). Do masa uděláme nožem hluboké zářezy a klínky tam vmáčkneme. Připravíme si z výše uvedených ingrediencí marinádu a pořádně ji vetřeme do masa. Dáme do nádoby, přikryjeme a necháme v lednici přes noc marinovat.
Krok 2: Slaninu a celer nakrájíme na kostičky velikosti sousta, šalotky oloupeme a rozčtvrtíme. Na troše olivového oleje opečeme slaninu, vyjmeme a dáme do pekáče. Ve výpeku osmahneme celer se šalotkami dozlatova a také přemístíme do pekáče. Maso vyjmeme z marinády, osolíme a ve stejné pánvi opečeme ze všech stran, taktéž do zlatova, poté přesuneme do pekáče.
Krok 3: Z pánve slijeme případný přebytečný tuk, rozpálíme, vlejeme víno a vývar, odškrábneme připečeniny, chvíli povaříme a nalijeme do pekáče s masem. Posypeme pár lístky oregána, přikrejeme a pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 1,5 hodiny, v polovině pečení maso obrátíme. Kontrolujeme množství tekutiny a případně dolijeme vývar. Ke konci pečení odkryjeme a necháme dopéct. Jako příloha stačí čerstvé pečivo, nebo různě upravené brambory.
Zveřejněno 8. 4. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová pečeně na slanině, celeru a šalotkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7788
Moje poznámka
Vepřová pečeně na slanině, celeru a šalotkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7788
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 3 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 17 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 21 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 22 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 39 minutami
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 1 hodinou
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 1 hodinou
Vánočka III
Marcela.Ma. před 3 hodinami
Kapří hranolky
loing před 12 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 12 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 13 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 13 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 13 hodinami
Tématické fráze:
vepřova pečeně na slanine,
vepřová pečeně na celeru,
vepřova pecene,
vepřová pečeně ve slanině,
pečené maso na celeru,
pečeně na celeru,
vepřové kostky na slanině,
vepřová pečeně slanina,
vepřová pečeně recept,
recepty z vepřové pečeně,
veprova pecene se slaninou,
pečeně vepřové maso na slanině,
recepty vepřová pečeně ve slanině,
vepřová pečeně na z celeru,
pečeně slanina,
veprove pecene na celeru,
vepřová pečeně ve slanine,
200ml vyvaru,
vepřová pečeně celer,
pečení celeru
Suroviny:
kotleta,
česnek,
olej olivový,
semínka fenyklová,
šťáva citronová,
koření oregáno,
sůl,
pepř,
olej olivový,
sůl,
slanina,
cibule šalotka,
celer,
víno,
vývar
Komentáře (8)
1974andrea: kombinaci vepřového s jablkama miluju, ale doma by mi to nikdo nejedl