Suroviny
Porce: 4 - 6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 745 kJ / 895 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 7,36 g | 
| Tuky | 84,67 g | 
| Vláknina | 4,95 g | 
| Cholesterol | 70 mg | 
| Sodík | 1,61 g | 
| Sůl | 4,00 g | 
| Sacharidy | 24,65 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 9. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
„Pajšl“ ze srdíček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v7xr
Moje poznámka
					
				
„Pajšl“ ze srdíček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v7xr
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 11 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 6 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 9 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 10 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 10 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 11 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 11 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 12 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 13 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 13 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 13 hodinami
						Tématické fráze:
						
							pajšl s kořenovou zeleninou, 
						
						
							kuřecí pajšl, 
						
						
							pajšl z kuřecích srdíček, 
						
						
							pravy pajsl, 
						
						
							pajsl, 
						
						
							pajšl recept, 
						
						
							pajšl ze srdíčka, 
						
						
							moravský vrabec s rýží, 
						
						
							pajšl - plíčka na smetaně, 
						
						
							recept na pajsl, 
						
						
							pajšl z kurete, 
						
						
							vepřové srdce jako pajšl, 
						
						
							vepřový pajšl, 
						
						
							kuřecí srdíčka jako pajšl, 
						
						
							srdce jako pajšl, 
						
						
							pajsl v tlakaci, 
						
						
							pajšl se zeleninou, 
						
						
							veprove srdce  jako pajsl, 
						
						
							top recepty pajšl, 
						
						
							pajšl na zelenině
						
					
						Suroviny:
						
							srdce vepřové, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							pepř celý, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							bujón, 
						
						
							slanina, 
						
						
							cibule, 
						
						
							zelenina kořenová, 
						
						
							hořčice plnotučná, 
						
						
							smetana 33%, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							sůl, 
						
						
							cukr, 
						
						
							šťáva citronová
						
					
	
			
	
	
	
	
Komentáře (14)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
A to, že ste 100% Češka, je skvelé, vaša kuchyňa je totiž super. Milovala som služobné cesty napr.do Českých Budějovic, vždy som mala šťastie, že v hoteli Zlaté slunce(????) boli Dni českej kuchyne. Nikdy som nevedala, čo si mám vybrať. Asi by nebolo na škodu, keby ste nejaké "echťáky" uverejnili. Na túto stránku chodia aj "zahraničiari", ktorí by si celkom radi spestrili jedálny lístok.
Vďaka, maria
Moravského vrabce dělám tak, že nakrájím cibuli na půlkolečka, česnek na plátky, dám do pekáčku. Pak přidám vepřové na kostky (plec + bůček), osolím, okmínuji, opepřím. Podleji vývarem a dám péct. Nejprve pod pokličkou, pak odkryji a dopeču dozlatova. Nevím, jestli je to echt moravský vrabec, jsem stoprocentní češka
Jinak - já zeleninku nemixuji schválně, aby z toho nebyla svíčková
Plíčky miluji,ale u nás je to doslova"úzkoprofilová"surovina
Jinak jako náhražku také dělávám z vepřových srdíček
V papiňáku je opravdu lepší nechat srdíčko těch 40-50minut.Mám to vyzkoušené u různých rcp z tohoto druhu a někdy se mi dokonce stalo,že i po těch 50minutách jsem musela přidat dalších 10.Asi to bylo z nějakého hodně starého kaňoura
Děkuji moc
Srdíčka máme hodně rádi a docela často je dělám. Vařím je 3/4 hoďky vždycky, nevím, možná by stačilo míň, ale já v kuchyni nikam nespěchám, ať si tlakáč pěkně zafuní
Bujon pokládám za zbytečný, když srdíčka vaříš, už máš vývar, ale zas je to na každém, jinak
A ještě dotaz, není v tlakáči moc těch 45 minut na srdíčka? Už jsem je dlouho nedělala, tak netuším, což mi připomíná, že koupím