Honzovy vdolky
Smažené vdolečky provoní sladkou vůní nejen kuchyni. Rozhodně přiláká mlsouny domů. Snadné kynuté těsto můžeme zadělat ručně nebo s pomocí robota. Po usmažení je zdobíme tvarohem, oblíbenou marmeládou a třeba i ovocem.
Suroviny pro 9 kusů
9kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 569 kJ / 2 048 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 65,68 g | 
| Tuky | 47,88 g | 
| Vláknina | 9,96 g | 
| Cholesterol | 69 mg | 
| Sodík | 522 mg | 
| Sůl | 1,24 g | 
| Sacharidy | 323,24 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Ve vodě smíchané cukrem necháme vzejít rozdrobené droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto.
	Krok 2: U nás ho vymísil robot, po nakynutí jsem ho jen propracovala, rozdělila na 9 dílů a z každého udělala "bulku". Všechny jsem je nechala asi 10 minut na lince odpočinout a zatím umíchala tvarohovou náplň.
	Krok 3: Odpočívající kousky těsta zatím malinko nakynuly - rukou je roztáhneme na nižší ovál a pomaleji v horkém tuku z obou stran smažíme.
	Krok 4: Hotové vdolky silně potřeme tvarohem, ozdobíme dobrou marmeládou a ovocem (někdo má rád nahoru i šlehačku) a ještě teplé podáváme.
Zveřejněno 14. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Honzovy vdolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xNyr
Moje poznámka
					
				
Honzovy vdolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xNyr
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 3 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 5 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 6 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 6 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 7 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 8 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 9 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 9 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 9 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 10 hodinami
						Tématické fráze:
						
							vdolky od babičky, 
						
						
							vdolky, 
						
						
							hrnkove vdolky, 
						
						
							vdolky bez droždí, 
						
						
							recept na vdolky hrnkové, 
						
						
							hrnkové honzovy buchty, 
						
						
							dobré vdolky, 
						
						
							vdolky z trouby, 
						
						
							hrnkovy recept na vdolky, 
						
						
							vdolky z vody, 
						
						
							hrnkové recepty honzovy buchty, 
						
						
							vdolky do trouby, 
						
						
							vdolky recept, 
						
						
							vdolky v troubě, 
						
						
							vdolky naslano recept, 
						
						
							recept na vdolky, 
						
						
							recept na smažené vdolky, 
						
						
							recepty na vdolky, 
						
						
							recept na vdolky v troubě, 
						
						
							smažené vdolky recept
						
					
						Suroviny:
						
							voda, 
						
						
							cukr, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							rum, 
						
						
							sůl, 
						
						
							kůra citronová, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							droždí čerstvé, 
						
						
							tvaroh, 
						
						
							mléko, 
						
						
							cukr, 
						
						
							créme olé, 
						
						
							marmeláda, 
						
						
							ovoce
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (29)
bude hodně mlsných strávníků, tak budu doufat, že se mi vdolky vyvedou. Mám na vdolky připravená hrušková povidla a tvaroh. Dávku jsem násobila 5x a recept jsem přesně dodržela. Těsto vypadalo, že se s ním bude pracovat dobře - uvidíme ráno...😉. V každém případě recepty od Cathleen nikdy nezklamaly.
Tak mohu vyřídit autorce receptu velkou pochvalu všech strávníků. S těstem se skvěle pracuje a chutná po mírném ohřátí i druhý den (to jsem si ale dva vdolečky musela tajně schovat 😁). Děkuji za sdílení skvělého receptu.
Vyzkoušela jsem už hodně receptů, ale tento je opravdu skvělý (nechci říct nejlepší, přece jen ještě mam pár k vyzkoušení).
troll
DNFTT
Protože jsi, ač gramotný, nepochopil, znovu píšu (víš, že se v tomhle slově píše -í-?
Mimochodem, jsi si jistý, že jsi casino? Už delší dobu to vypadá, že spíš nějakej mrňavej troll.....
Oceňuju hrnkové rcp, kde autor uvede i množství v SI jednotkách
Ale tady lze předpokládat že sem chodí lidi a ženy
Nebo snad Frantiska: sama by si rcp sama nedokázala přepočítat, he? Nu zdali
Wikipedie říká, že vdolek je jídlo vyráběné z mouky, vajec, droždí, cukru, mléka, másla a soli. Peče se na železné mřížce, nebo ve vdolkovníku na plotně či v troubě. Vdolky se podávají se šlehačkou a marmeládou, která se umísťuje na jejich vrchol. Někdy jsou vdolky zaměňovány s lívanci, které jsou placatější. ...
(A možná by ten jeden tróba z Moravy neměl do kategorie "trub" házet Moraváky všechny.)
U nas se tomu rika tez smazene vdolky. Plni se po usmazeni zasadne nahore. Tez existuji vdolky pecene v troube, bud nasucho a nebo s naplni(vzdy nahore).
Koblihy se lisi od vdolku tim, ze jsou plnene vevnitr, tedy testo - marmelada - testo (tez je lze naplnit naslano). Pote se smazi. Zadne napichovani marmeladou po usmezeni neexistuje. Kdo preferuje pecene, lze je pripravit i v troube, ale to uz nejsou ty prave, kulate smazene koblihy, ale buchty (ciste muj nazor).
V neposlednim se lisi i testem, to na vdolky je podstatne "chudsi" o zloutky a tuk, priprava koblihoveho testa je i slozitejsi. Spravne by se zloutky (6-8 na 1/2 kg mouky) mely slehat s cukrem na pare do zhoustnuti a pak teprve spojit se zbytkem ostatnich surovin, tj. s kasnicemi, mlekem, tukem a moukou. Alespon u nas doma se takto delaji.
Cathleen promin, ze Ti fusuji do remesla, ale neprestavam se divit a zasnout. Majku8 lze jeste omluvit, ale expert jmenem casino me opravdu "prekvapil", v posledni dobe je sama legracka.