Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lečo po provensálsku s lilkem a cuketou

Lečo je typickým letním jídlem. Zpracujete v něm bohatou úrodu sezónní zeleniny a navíc si skvěle pochutnáte. Plná chuť vyzrálé zeleniny je doplněna provensálskými bylinkami. Pokrm, který zvládnete za pár minut.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Boubelinda

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie769 kJ /
184 kcal
Bílkoviny6,07 g
Tuky1,19 g
Vláknina13,46 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 27 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy33,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu a lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme vypotit. Krok 2: Lilek a cuketu osušíme ubrouskem. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Česnek nasekáme na plátky. Krok 3: Cibuli a česnek orestujeme na rozehřátém oleji. Krok 4: Přidáme lilky, cuketu a pokrájenou papriku. Orestujeme. Krok 5: Přidáme rajčata nakrájená na měsíčky, bylinky a osolíme, opepříme. Podlijeme trochou vody a krátce podusíme do měkka.

TIP: Jak uchovat lečo bez zavařování

Zveřejněno 31. 8. 2009

Poznámka autorky Boubelinda

Zdroj: časopis Tina

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lečo po provensálsku s lilkem a cuketou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7LK8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lečo po provensálsku s lilkem a cuketou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7LK8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Toto jsem si dnes udělala k obědu....vynikající, opravdu jsem si pošmákla. Děkuji za recept:-)

Není to spíš už skoro ratatouille?

Pozerám,že som prvá,kto komentuje za 4 roky:-O Nemala som síce cuketu ale aj tak nám mooooc chutilo:-pkaždý si pridal,takže bodujem a moc chválim tento recept:yes:

Tématické fráze:
lečo s cuketou, lilek a cuketa recepty, leco lilek, pečený lilek s cuketou, lečo z cukety, jídla z lilku, recepty s lilkem, lilek leco, cuketa recepty, časopis lečo, lilek po provensálsku, lilek a cuketa, lilek recepty, jídlo s cuketou, jídla s cuketou, lilek v leču, recepty leco, recept lečo, cuketové lečo, salát z lilku

Suroviny:
cibule, česnek, cibulka jarní, paprika čerstvá červená, lilek, cuketa, rajče, olej, tymián, koření oregáno, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu