Suroviny
Porce: 2-3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 984 kJ / 1 191 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 35,27 g |
| Tuky | 18,52 g |
| Vláknina | 33,96 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 431 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 203,87 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pohanka se žampiony a zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gV4j
Moje poznámka
Pohanka se žampiony a zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gV4j
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 3 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 18 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 21 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 22 hodinami
Salát Emerald
Přidáno 20. 12. 2025 10:41:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 1 hodinou
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 1 hodinou
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 2 hodinami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 4 hodinami
Kapří hranolky
loing před 13 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 13 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 13 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 13 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 14 hodinami
Tématické fráze:
pohanka se žampiony,
žampiony se zeleninou,
pohanka se slaninou,
pohanka recepty,
žampiony recepty,
žampiony nejrecepty,
nej recepty z pohanky,
pohanka s žampiony,
pohanka zampiony,
pohanka se slaninou a žampiony,
pohanka s brokolici a zampiony,
recept pohanka zampiony,
zampiony a zelenina,
žampiony s pohankou,
pohanka s se žampiony,
pohanka se žampiony recepty,
sampinony so zeleninou a pohankou,
žampiony recept,
recepty se žampiony,
pohankové recepty
Suroviny:
žampióny,
pohanka,
pórek,
olej,
sůl,
rajče,
paprika čerstvá červená,
kukuřice,
okurka salátová,
olej olivový,
pažitka
Komentáře (11)
Pohánku pripravujem tak, že sa v mise pohánka zaleje vriacou vodou, ihneď zakryje a strčí do peín, teda dnes už skôr paplóna alebo deky, proste aby mala teplúčko. Po 20 min ( biela ) až 25 ( tmavá ) pohánku vybalíš a môžeš pripravovať ako potrebuješ, je mäkká. Dôležité je množstvo vody, ktorým pohánku zaleješ, voda sa musí celá vstrebať, nesmie ostať. Je to ale vec praxe, ja už to mám v oku.
Nedaj sa odradiť nejakým prvým neúspechom, skúšaj, chce to ozaj prax. Pohánka je zdravá, nesmie sa ale variť, preto len to zalievanie vriacou vodou.
Pohanka je u nás oblíbená a dělávám ji často jako rizoto se zeleninou,s hříbky,nebo jen se slaninou a osmaženou cibulkou
Je to prostě dobrota