Křupavé okurky bez zavařování
Na zavařování okurek existuje spousta receptů, většina je však pracná. Tento způsob zavařování je na čas méně náročný a hlavně není potřeba zavařovací hrnec, který v mnoha domácnostech možná i chybí.
Postup přípravy
Zveřejněno 27. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křupavé okurky bez zavařování
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WKkQ
Moje poznámka
Křupavé okurky bez zavařování
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WKkQ
Nejnovější recepty
Slaný koláč s hermelínem a hruškou
Přidáno před 3 hodinami
Rizoto z vepřového plecka
Přidáno před 15 hodinami
Závin s hruškou a hermelínem
Přidáno před 21 hodinami
Banánový chlebíček
Přidáno před 22 hodinami
Vepřové sádlo z domácí pekárny
Přidáno před 22 hodinami
Boršč na neděli
Přidáno 11. 10. 2025 05:06:13
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny výborné řezy
matmina před 1 hodinou
Vepřové s kukuřicí, hráškem a další zeleninou
trdlo před 1 hodinou
Rizoto s lososem
Danoouch před 1 hodinou
Kuře na smetaně
Chabal před 1 hodinou
Dýňová polévka se smetanou
martiline před 1 hodinou
Kinder řezy
Pavluska75 před 2 hodinami
Uzený jazyk s křenovo-mandlovou omáčkou
Paion před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Monkrizova před 2 hodinami
Sachr dort z jablek
Jan Nemec před 2 hodinami
Vanilkovo-tvarohová bábovka
mrazule před 2 hodinami
Tématické fráze:
zavarovani okurek,
nakládané okurky bez zavařování,
zavařujeme okurky,
okurky bez sterilizace,
sterilizace okurek,
deko na zavarovani,
recept na zavařování okurek,
zavařovani okurek recept,
deko na okurky,
zakalené okurky,
zavařování okurek bez sterilizace,
zavařování okurek deko,
nakladane okurky bez sterilizace,
rychlokvašky z deka,
nakládačky bez zavařování,
deko bez sterilizace,
recepty na zavařování okurek,
okurky nakladačky bez zavařováni,
zavarovani okurek s dekem,
deko steril
Suroviny:
okurky sterilované,
cibule,
mrkev,
kopr,
voda,
ocet,
deko,
sacharin
Komentáře (48)
To listoví prý urychluje (iniciuje) kvašení, no ale mně to tak nepřišlo...
Technická:
Pokuste se vkládat funkční odkazy
https://www.super-bydleni.cz/zavarovani-okurek-vse...
***
Současně s praním nakládačky před nakládáním naložím do lavoru s vodou a nechám asi den, aby se "vydýchaly" a pustily vzduch
Sklo po vymytí nevysouším...
...zato ale vidličkou provedu u každé okurčičky torturu několika vpichy
1 sklenice...0,20 vody
0,085 octa
0,05 cukru
1 malá lžička soli.
a podle toho,kolik mám sklenic,počítám sklenice x recept.nikdy nic nezbyde a je opravcdu dobrý.važí se klasicky.15 min na 85 stupňů a nechet v hrnci tak 10min dojít.vydrží bez pohromy.dobrou chuť.