Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 940 kJ / 225 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,96 g |
Tuky | 0,54 g |
Vláknina | 12,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 23 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 45,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Syrové brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky, stejně i cibuli a houby, a vše i s divokým kořením dáme do hrnce s vodou vařit. Když jsou suroviny skoro měkké, přilijeme ocet a dochutíme dle vlastní chuti podravkou, solí a pepřem.
Zveřejněno 15. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čirá houbová kyselačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QqzG
Moje poznámka
Čirá houbová kyselačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QqzG
Nejnovější recepty
Ciabatta bez hnětení
Přidáno před 11 hodinami
Rajčatový koláč
Přidáno před 14 hodinami
Piškotové rybízové řezy
Přidáno před 16 hodinami
Palačinky z přebytkového kvásku
Přidáno před 16 hodinami
Cuketová polévka
Přidáno před 19 hodinami
Vymazlený hovězí guláš
Přidáno 23. 7. 2025 18:11:14
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lečo jako polotovar
Kaill před 4 hodinami
Babiččina čočková polévka
Cikitaka před 5 hodinami
Babiččiny kynuté buchty
AnezkaMoller před 6 hodinami
Mleté kuličky se dvěma druhy sýru pečené v troubě
ha.ry před 6 hodinami
Hamburgerové bulky (včetně celozrnné varianty)
AnnaP4 před 8 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
Tjadja před 9 hodinami
Pomazánka Šmitec
mira65 před 9 hodinami
Koláč kynutý litý s ovocem
Lidusenkaf před 9 hodinami
Pomerančový cheesecake
Jitulisek před 10 hodinami
Vepřové na paprice
Bilou před 10 hodinami
Tématické fráze:
kyselačka polévka,
kyselacka s houbami,
polevka kyselačka,
kyselačka z čerstvých hub,
polívka kyselačka,
jinak čirá,
kyselacka s houbama,
polévka kyselačka.,
polévka houbová kyselačka,
čirá houbová polévka,
kyselačku houbovou,
recept na houbovou kyselacku,
polévka kyselačka z hub,
recept na kyselačku s houbami,
polevka houbova čira,
kiselačka polívka,
čirá bramboračka z houbami,
slovenská kyselačka polévka,
kyselacka se sušenými houbami,
jak se dela kyselacka
Suroviny:
brambory,
cibule,
houby lesní,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
ocet,
sůl,
pepř,
podravka
Komentáře (13)
Máte pravdu! Chuť hub, zvláště čerstvých, ta restovaná cibulka trošku "převálcuje"
Ale já "trpím" cibulovou obsesí - smažím cibuli pod kde co, např. i sladkou povidlovou omáčku dělám na cibuli
Dávám "ocet dle chuti" takže ocet nedávám vůbec (ale vyzkouším)...
...a cibuli napřed krátce osmažím.