Suroviny
Porce: 24 ks menších rohlíků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 269 kJ / 3 410 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,93 g |
Tuky | 125,32 g |
Vláknina | 26,20 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 515 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 442,80 g |
Postup přípravy
Do části vlažné vody přidáme cukr, trošku hladké mouky, rozdrobíme droždí, přikryjeme utěrkou a necháme v teple vzejít kvásek. Obě mouky smícháme se solí, prosijeme řidším sítem, přidáme olej, kvásek, zbytek vlažné vody a vypracujeme pružné a nelepivé těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a těsto necháme vykynout. Pak ho ještě jednou krátce propracujeme a znovu necháme vykynout. Kdo má domácí pekárnu zadělá v ní, já taky občas používám robot - hnětací hák. Krok 2: Omelety:
Do hrnce dáme olej, přidáme jemně nasekanou cibulku a osmahneme do sklovita. Přidáme očistěné a nakrájené houby, osolíme, přidáme malinko drceného kmínu, pokud je třeba zastříkneme vodou a dusíme do měkka. Snažíme se ke konci všechnu tekutinu odpařit - zredukovat na minimum. Krok 3: Pánev s kvalitním nepřilnavým povrchem rozehřejeme, potřeme olejem, vlijeme jedno větší rozšlehané vejce a rychle poklademe houbami. Zvolna usmažíme z jedné a pak i z druhé strany. Taktéž můžeme postupovat tak, že do rozšlehaného vajíčka přidáme houby rovnou, omeleta nebude žlutá, ale je to jednoduší příprava. Pokud je třeba, tak vajíčko osolíme, já měla slanější houby, tak jsem nedosolovala. Omelety necháme zchladnout. Krok 4: Z vykynutého těsta vytvoříme bochánek, ten rozdělíme na 4 díly a z každého vytvoříme rovněž bochánek. Necháme chvíli pod utěrkou, cca 10 minut, pak vyválíme do kruhu, rozdělíme na 6 dílů, poklademe houbovou omeletou nakrájenou rovněž na 6 dílů a svineme. Začínáme od širšího konce - viz. foto. Rohlíčky dáme na plech vyložený teflonovou fólií nebo papírem na pečení a necháme pod utěrkou vykynout. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem. Vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Mám plynovou troubu, tak stupně ani čas nenapíšu. Ale zhruba a orientačně na 180-190°C 20 minut (třeba někdo upřesní a dopíšu do receptu). Pak rohlíčky vyjmeme a necháme na mřížce vychladnout.
Zveřejněno 15. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rohlíky plněné houbovou omeletou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WzJE
Moje poznámka
Rohlíky plněné houbovou omeletou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WzJE
Nejnovější recepty
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 2 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 18 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 6 minutami
Drůbková polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 2 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 2 hodinami
Fazolky s hráškem ve smetanové omáčce se slaninou
Patricia97 před 2 hodinami
Makronky Danča
Malickakucharka před 3 hodinami
Rebarborový koláč
JitkaJS před 4 hodinami
Ořechový chlebíček s čokoládou
Yanushka před 5 hodinami
Čočka na kyselo
el.mencl před 6 hodinami
Bramboračka se smetanou a sušenými houbami na maďarský způsob
Kamkara před 6 hodinami
Tématické fráze:
plněné rohlíky s houbami,
houbové rohlíky,
rohlicky plněné houbami,
houbova buchta,
plněné rohliky,
rohliky plnené,
omoleta s rohlíky recept,
rohlíky s houbami,
plněné rohlíčky houbovou směsí,
listový závin s vaječnou omeletou,
rohlik s vajecnou omeletou,
lorna estranky.sk,
jak udelat z kruhu 6 dílů,
pizzová bageta
Suroviny:
mouka hladká,
mouka grahamová,
sůl,
cukr,
voda,
olej,
droždí čerstvé,
vejce,
houby lesní,
houby,
cibule,
sůl,
kmín drcený,
olej,
vejce,
kmín celý,
semínka sezamová
Komentáře (19)
medmic: Půjde to i z těsta s kváskem
Mně to přijde dost zbytečné, Podobné recepty (pokud jsou opravdu aspoň trochu podobné) mě posunují dál, jiným směrem - většinou to uvítám.
spagetka: píše: "...jestli je tam nechceš, smázni..."
Opravdu to autor rcp může o své vůli SÁM učinit?