Foie gras
Jednou z luxusnějších specialit gastronomie jsou tučná játra hus a kachen, tedy foie gras. V tomto receptu je opečeme na husím sádle a připravíme k nim cibulovou směs s jablkem a brusinkami, kterou podlijeme brandy.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 632 kJ / 1 107 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 112,03 g |
| Tuky | 14,35 g |
| Vláknina | 12,18 g |
| Cholesterol | 2,40 g |
| Sodík | 456 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 58,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. V pánvi rozehřejeme sádlo a cibuli na něm restujeme, až zesklovatí.
Krok 2: Přidáme na kostičky nakrájený špek a necháme ho asi dvě minuty pustit tuk.
Krok 3: Jablíčko nakrájíme na plátky a s brusinkami přidáme na pánev, posypeme lžící cukru a mícháme. Necháme lehce zkaramelizovat a zalijeme brandy. Mícháme, dokud se tekutina nevsákne do směsi.
Krok 4: Na druhé pánvi rozehřejeme husí sádlo a silnější plátky jater opékáme 4 minuty z každé strany.
Krok 5: Játra vyndáme z pánve, osolíme, opepříme a na talíř pokládáme nejdříve cibulovou směs a na ni foie gras. Na talíři zdobíme balzamikovým krémem.
Krok 6: Podáváme s opečenou bagetkou.
Zveřejněno 24. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Foie gras
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1z0P
Moje poznámka
Foie gras
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1z0P
Nejnovější recepty
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 4 hodinami
Roláda s pečeným čajem
Přidáno před 12 hodinami
Losos podle Marka Raditsche
Přidáno před 14 hodinami
Vaječná omeleta s tuňákem, sýrem a slaninou
Přidáno před 14 hodinami
Pomerančové cukroví
Přidáno před 15 hodinami
Jehněčí guláš s kapií
Přidáno 3. 12. 2025 21:27:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pomazánka "Uheráček"
Kajkajak před 36 minutami
Krupičná kaše
Kajkajak před 1 hodinou
Vločková kaše
Kajkajak před 1 hodinou
Těstoviny s omáčkou ze špenátu a čerstvého smetanového sýru
poirotka před 2 hodinami
Kakaová roláda V2
Ketynna před 3 hodinami
Nejlepší marokánky
kocourer před 3 hodinami
Rumové kuličky s kokosem
Jarrmila před 4 hodinami
Vanilkové rohlíčky ořechové
Susanna před 4 hodinami
Vepřová plec se zeleninou na smetaně
Sahula před 5 hodinami
Nejjednodušší kokosky
monikavavrikova před 5 hodinami
Tématické fráze:
foie gras recepty,
foie gras recept,
foie gras,
husí játra foie gras recept,
husí játra foie gras,
foagra,
surovina foagra,
recept na foie gras,
recepty foie gras,
husí játra jako minutka,
foia gras,
recept foie gras,
co je foie gras,
foa gra,
fois gras recept,
husíjatra.cz,
žampionová foie gras,
co je foagra,
husí foie gras recept,
zampionove foie gras
Suroviny:
játra husí,
cibule červená,
jablko,
brusinky sušené,
cukr,
sádlo husí,
špek,
brandy,
cukr,
sůl,
pepř mletý,
krém balsamico
Komentáře (9)
husí[email protected] _ přeji dobré chutnání p.s.to je ten pán co vlastní hospodu U Švejka v Pze na Bojišti zdr.ad
husí játra dováží p.Tepfr majitel Švejka v Praze na Bojišti
[email protected] Smekám čepici židi umí obchodovat.Zdr.ad
ale uprime..jeste udelam pastiku ze zbytku a uz do nich nejdu. me to teda nechutnalo
No, zkuste MAKRO.
V zemi, kde se pomalu zná každý s každým by neměl být problém sehnat průkazku... Mám ji asi 10 roků a myslíte, že je na mé jméno?
http://www.makro.cz/svet-produktu/maso-a-drubez/dr...
V Americe kde jsme žili je nemaj taky a kachny nemaj prsa, jen nohy.