Guláš na černém pivu
Tento výborný guláš připravíme z cibulového základu a vepřového masa doměkka podušeného v rajčatovém protlaku a černém pivu. Dochutíme ho česnekem a chilli, které dodá trochu pikantnosti.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 137 kJ / 1 228 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,35 g |
Tuky | 28,32 g |
Vláknina | 28,30 g |
Cholesterol | 390 mg |
Sodík | 383 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 90,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na rozpálený tuk hodíme malou hrst kmínu a vzápětí oloupanou a nakrájenou cibuli, kterou orestujeme dozlatova.
Krok 2: Přidáme rajský protlak a sladkou papriku.
Krok 3: Do takto připraveného základu vložíme maso pokrájené na kostky, orestujeme, přidáme sůl, koření, česnek, podlijeme pivem a dusíme do změknutí.
Krok 4: Pak podle potřeby dolijeme vodou a zahustíme chlebem nebo moukou.
Zveřejněno 23. 2. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Guláš na černém pivu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5ED
Moje poznámka
Guláš na černém pivu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5ED
Nejnovější recepty
Vepřenky podle ČSN
Přidáno před 20 minutami
Losos s liškami ve smetanové omáčce
Přidáno před 15 hodinami
Polévka z čerstvého zelí s houbami a bramborem
Přidáno před 17 hodinami
Tvarohové nanuky
Přidáno před 23 hodinami
Uherská pěna podle ČSN
Přidáno 1. 8. 2025 07:00:02
Karbanátky s cuketou jako obláčky
Přidáno 31. 7. 2025 13:11:14
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté povidlové koláče s drobenkou
Eva80 před 10 hodinami
Rychlá meruňková buchta
Denade před 10 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
Kocinka před 12 hodinami
Pečená švestková povidla
Sbotka před 13 hodinami
Jahodová zmrzlina
Sefiragold před 14 hodinami
Cuketový perník
Dodo86 před 14 hodinami
Cuketová buchta s tvarohem
jitulinek.s1 před 15 hodinami
Buchta s chutí koláče
knihomolka před 15 hodinami
Cuketový perník
sarkasj@seznam.cz před 16 hodinami
Tématické fráze:
hovězí guláš na pivě,
hovězí guláš na pivu,
veprovy gulas na pivu,
vepřový pivní guláš,
vepřový pivní guláš- --,
guláš s černým pivem,
gulas s pivem,
pivni gulas,
vepřový guláš na pivě,
kančí na pivě,
hovězí guláš na pivu recept,
jak udelat tmavy gulas,
na černém pivu,
guláš recept,
guláš napivu,
vepřové maso na černém pivu,
cerne pivo,
vepřové na pivu,
guláš na pivu-recept,
pivní guláš vepřový
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
sádlo,
protlak rajčatový,
paprika sušená sladká,
pivo černé,
sůl,
česnek,
pepř mletý,
koření chilli,
kmín celý,
chléb,
mouka hladká
Komentáře (40)
masa,taková hromada cibule.jinak recept od tebe je vynikající.
dávám za něj
Určitě dávám do oblíbených
Já dávám kousky chleba, třeba i čerstvého, hned na počátku vaření (po podlití masa). Během přípravy se rozvaří.