Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 071 kJ / 734 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 28,68 g | 
| Tuky | 19,64 g | 
| Vláknina | 29,46 g | 
| Cholesterol | 51 mg | 
| Sodík | 58 mg | 
| Sůl | 0,10 g | 
| Sacharidy | 97,96 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Čočkové ragů: Čočku namočíme cca na 2 hodiny před vařením. Cibuli a česnek nakrájíme najemno, koř. zeleninu na kostičky. V hlubší pánvy orestujeme cibuli s česnekem. Přidáme zeleninu a dál restujeme. Poté přidáme scezenou čočku a podlijeme vývarem. Čočku vaříme téměř do měkka a poté zahustíme jížkou. Provaříme cca 10 minut. Hotovou čočku dochutíme balsamikem, cukrem, solí, peprem, čerstvou citr. kůrou a nakonec přidáme nasekanou čerstvou mátu. Před podáváním přimíchame oříšek másla.
	Krok 2: Losos: lososa osolíme, opepříme. Stranu s kůží posypeme moukou a dáme opéci do rozpálenéhooleje na 3-4 minuty. Přidáme zbylý rozdrceny česnek a tymián. Filety opečeme krátce i z druhe strany. Pánev odstavíme a nechame jeste chviličku "dopéct" Před podáváním pokapeme lososa citr. štávou.
Zveřejněno 19. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Filety z lososa s čočkovým ragu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o9pz
Moje poznámka
					
				
Filety z lososa s čočkovým ragu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o9pz
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 23 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno 3. 11. 2025 09:00:03
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 12 minutami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 22 minutami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 1 hodinou
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 2 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 2 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 11 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 13 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 14 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							losos s čočkovým salátem, 
						
						
							recept na filety z lososa, 
						
						
							čočkové ragú s lososem, 
						
						
							losos wikipedie, 
						
						
							význam slova ragú, 
						
						
							větvička, 
						
						
							losos na čočce, 
						
						
							candáta s čočkovým salátem, 
						
						
							lososove ragu, 
						
						
							losos na čočce recepty, 
						
						
							recepty na filety z lososa, 
						
						
							wikipedie.cz filety, 
						
						
							filety z lososa, 
						
						
							těsto s jížkou, 
						
						
							ragů z čočky s lososem, 
						
						
							jak opeci lososa, 
						
						
							čočkové lůžko recept, 
						
						
							ragu z čočky a zeleniny, 
						
						
							čočkové ragú s rybou, 
						
						
							ryba pecena na panvy
						
					
						Suroviny:
						
							losos, 
						
						
							čočka, 
						
						
							zelenina kořenová, 
						
						
							cibule, 
						
						
							česnek, 
						
						
							vývar kuřecí, 
						
						
							citron, 
						
						
							máslo, 
						
						
							mouka, 
						
						
							cukr, 
						
						
							tymián, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř černý, 
						
						
							ocet balsamiko, 
						
						
							máta čerstvá, 
						
						
							olej
						
					
	
			
	
Komentáře (10)
Pre istotu som trochu pobehala kde tade, a nenašla som jediný výklad toho jedla, kde by nebolo mäso :
http://www.fajnsmekr.cz/slovnicek.aspx
http://www.domarada.sk/news/gastronomicky-slovnik-...
http://slovnik.vareni.cz/hledat/r/
http://slovnik.azet.sk/pravopis/slovnik-sj/?q=rag%...
http://www.kucharka.sk/slovnik/ragu-2
To len niekoľko odkazov.
tejaja:
Ano, je to čočka se zeleninou, také tak dělávám. Ale "ragú" v názvu, to zní velkolepě
RAGÚ nemusi být nutně jen z masa...