Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 967 kJ / 1 904 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,48 g |
Tuky | 101,86 g |
Vláknina | 34,50 g |
Cholesterol | 1,66 g |
Sodík | 801 mg |
Sůl | 1,67 g |
Sacharidy | 140,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pokrájíme houby na kousky, osolíme, přidáme petrželku a ostatní koření a na trošce tuku podusíme.
Krok 2: Polovinu smetany přivedeme k varu a do ní vlijeme druhou část smetany, ve které ale nejprve rozmícháme mouku.
Krok 3: Za mírného varu stále mícháme. Vznikne polotuhé těsto, které vymíchame do zchladnutí a nesmí se chytat nádoby.
Krok 4: Přidáme zbylý tuk a žloutky.
Krok 5: Nakonec přidáme sníh a houby a opatrně promícháme.
Krok 6: Upečeme v troubě do růžova.
Zveřejněno 22. 12. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbovec z Chuchelny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYjY
Moje poznámka
Houbovec z Chuchelny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYjY
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 4 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 15 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 19 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 23 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Toskánský bůček
poirotka před 23 minutami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 27 minutami
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 1 hodinou
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 2 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 2 hodinami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 4 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 4 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 14 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 14 hodinami
Tématické fráze:
houbovec,
houbovec z čerstvých hub,
houbovec ze sušených hub,
bramborový houbovec,
houbovec recept,
hubník, houbovec,
houby do mražáku,
bramborový hubník,
recept na houbovec,
sladký houbovec,
vánoční houbovec,
houbovec z cerstvich hub,
hubník houbovec,
zamrazení bedel,
zamrazení bedel,
sušené houby z kauflandu,
houbovec z mražených hub,
jak se dělá hubovec,
bedla uchování,
hubník z čerstvých hub
Suroviny:
houby,
sůl,
petrželka,
libeček,
květ muškátový,
pepř,
smetana sladká,
mouka polohrubá,
vejce,
tuk,
strouhanka
Komentáře (6)