Marcipánová hmota - varna
Tato potahovací hmota na dorty je jednoduchou a dostupnou náhradou marcipánu. Stačí pár základních surovin a mandlová tresť. Výsledkem je pružná hmota, která skvěle drží tvar, takže s ní snadno ozdobíte dort jako profík.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 818 kJ / 3 064 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,74 g |
| Tuky | 60,40 g |
| Vláknina | 4,50 g |
| Cholesterol | 179 mg |
| Sodík | 4 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 610,06 g |
Postup přípravy
Prosátý cukr a tresť zapracujeme to těsta, tak aby vznikla hladká hmota. Krok 4: Vzniklou hmotu barvíme potravinářskými barvami. Pokud používáme práškové, rozmícháme je v kapce vody a pak přidáme do hmoty. Krok 5: Při potahování dortu si připravíme 2 kusy potravinářské folie, hmotu mezi ně vložíme a vyválíme. Poté odstraníme horní fólii a na dolní fólii vyválený plát přeneseme na dort. Tak zabráníme potrhání hmoty při přenášení.
Zveřejněno 16. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marcipánová hmota - varna
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxQ5
Moje poznámka
Marcipánová hmota - varna
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxQ5
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 10 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 11 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 11 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 11 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 15 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
chatrca před 28 minutami
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 7 hodinami
Vajíčka z trouby
Sahula před 8 hodinami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 8 hodinami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 8 hodinami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 9 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 9 hodinami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 10 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 10 hodinami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 11 hodinami
Tématické fráze:
marcipánové figurky prodej,
jak pracovat s marcipánem,
recept na marcipánovou hmotu,
potahová hmota varna,
potahovací hmota ze sušeného mléka,
mandlová hmota,
výroba marcipánu recept,
recept na vyrobu potahovaneho marcipanu,
kde koupit marcipánovou hmotu,
marcipánové figurky domácí výroba,
marcipánové figurky recept,
nejlepší potahovací hmota,
marcipánové figurky na dort koupit,
marcipánová hmota na dorty,
marcipanova potahovací hmota na dorty recept,
recept na marcipánovou potahovací a modelovací hmotu,
výroba mandlové hmoty,
kde koupit marcipán,
marcipanova hmota na dort,
nahrazka marcipanu
Suroviny:
cukr moučkový,
mouka hladká,
voda,
máslo,
tresť mandlová sladká
Komentáře (134)
No, na rozdíl od pravého másla v surovinách se zde jedná o nepravý marcipán, že
anush:
S vaším dotazem to souvisí pouze okrajově, ale třeba někdy dostanete chuť na PRAVÝ marcipán a dort podle odkazu je opravdová špica
https://www.labuznik.cz/recept/svatovintirsky-dort...
Anna
Před chvílí potáhla dort a super, teď už nebudu potahovat ničím jiným. Nechala jsem ho bez barviva, jen podprsenku jsem obarvila na modro. ještě přidám čísílka a může se servírovat. a chuťově je taky dobrý