Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladká uzená žebírka z Kansas City

Uzená vepřová žebírka z grilu pro opravdové fajnšmekry se vám za delší dobu přípravy odmění úžasnou chutí a měkkostí. Jablečný mošt, hnědý cukr a melasa jim dají nasládlou chuť, která je vykompenzována ostatním kořením, a tak vznikne úžasná harmonie chutí.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

volhpe1

Náročný

Doba přípravy 210 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 180 min bez doby odležení a marinování

210 min (30 min příprava + 180 min tepelná úprava, bez doby odležení a marinování)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 606 kJ /
4 925 kcal
Bílkoviny166,78 g
Tuky311,80 g
Vláknina25,62 g
Cholesterol 450 mg
Sodík 24,16 g
Sůl58,92 g
Sacharidy351,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žebra očistíme (stáhneme blánu) a dáme do velkého pekáče. Poté žebra zalijeme jablečným moštem a dáme do lednice na 2 hodiny odpočinout. Krok 2: Žebra osušíme, obalíme ve směsi koření barbecue a necháme hodinu marinovat v lednici. Krok 3: Mošt, ve kterém jsme marinovali žebra, si schováme na potírání při grilování, aby se žebra nevysušila. Krok 4: Po namarinování žeber připravíme gril na dřevěné uhlí. Rozpálíme gril na teplotu cca 140 °C a žebra umístíme na očištěný rošt nebo do stojanu na žebírka. Krok 5: Grilujeme nepřímou metodou, to znamená, že žebírka jsou uprostřed a uhlíky po stranách. Uprostřed na dolním roštu máme misku z alobalu na případný odkapávající tuk. Krok 6: Grilujeme dohromady cca 3 hodiny. Každou půl hodinu žebírka potíráme moštem, aby se nevysušila, a každou hodinu doplňujeme brikety a štepky na uzení. Krok 7: Asi 20 minut před koncem grilování potřeme žebra omáčkou barbecue.

TIP: Jak připravit šťavnatá vepřová žebra

Zveřejněno 6. 6. 2014

Poznámka autora volhpe1

melasa se dá sehnat ve zdravé výživě nebo objednat v lékarně

sušená cibule a sušený česnek se dá sehnat na internetu například na profikoreni.cz

Chce to odhodlání a výdrž, ale stojí to za to.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladká uzená žebírka z Kansas City

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kVON

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladká uzená žebírka z Kansas City

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kVON

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

No není co dodat.Paráda:yes::yes::yes::yes:

Pěkné žebírka:-p+:yes:

Jitka B: na kameni žebírka nepůjdou musí se dělat na grilu nejlépe s víkem a regulovat si teplotu jdou dělat i přímo na roštu grilu, ale vždy se musí dodržovat nepřímá metoda grilování a mít pod masem misku z alobalu na odkápávající tuk ;-)

Tedy ty jsou!!:yes: Nemám rošt, ale kámen, šlo by to i na něm?

No nááádhera!!!:yes::-p

Tématické fráze:
uzená paprika v prášku, barbecue omáčka na potírání, barbecue žebra, uzená žebírka, žebírka na grilu marinovaná v džusu, profikoreni.cz, barbecue omáčka na žebírka, grilovaná žebra na kameni, žebra v jablečném moštu, grilovaná uzená žebra, stojan na uzeni kuřete, zebirka v jablecnem mostu, žebírka na roštu, zebirka na kameni, stojan na grilování žeber, recepty. cz sladké chilly grill, marinované žebra sladká uzená, uzená žebírka recept, marinovaná jehněčí žebírka, omáčka na potírání žebírek

Suroviny:
žebra, mošt jablečný, cukr hnědý, paprika sušená sladká, pepř mletý, sůl mořská, česnek sušený, cibule sušená, pepř cayenský, kečup sladký, mošt jablečný, omáčka worcesterová, cukr hnědý, melasa, hořčice, tabasco, koření barbecue, pepř černý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu