Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí játra v pikantní omáčce

Hodnocení receptu je 4,4 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tanicka Tanicka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 231 kJ /
1 250 kcal
Bílkoviny129,01 g
Tuky29,29 g
Vláknina29,93 g
Cholesterol 1,86 g
Sodík 864 mg
Sůl1,30 g
Sacharidy106,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra zbavíme největších a nejtužších blan a nakrájíme na kostky. Cibuli a mrkev nasekáme na drobno. Krok 2: V pánvi rozpálíme kokosový olej a osmahneme na něm postupně mrkev, cibuli a česnek. Pak přihodíme kostky masa, kari koření a skořici a na prudkém ohni restujeme. Krok 3: Nakonec přidáme mletou papriku a rozdrobené chilli papričky a podlijeme trochou vody. Přikryjeme pokličkou, necháme dusit a mezitím si nakrájíme papriku. Krok 4: Zvolila jsem červenou pro její sladkou chuť – vám radím totéž, protože s jiným druhem jídlo rozhodně nebude tak krásně sladce pikantní :) Krok 5: Papriku přidáme do hrnce asi po 20 minutách dušení masa a povaříme - musí být měkká a sladká, ale ne rozvařená a kašovitá. V mém případě to bylo 10 minut. A je hotovo :-) Krok 6: K játrům se sice tradičně jí rýže, což nikomu neberu, ale osobně mám raději kombinaci maso + zelenina. Zdá se mi to takové šťavnatější, zkrátka ideální na léto :-)

Zveřejněno 1. 8. 2014

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí játra v pikantní omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nVo4

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí játra v pikantní omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nVo4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Játra zbožňuji a hovězí zvlášť! http://miric.unas.cz/

...Ivaane, Ivaane - rýpeš jako blááázen! :-))) - v normální české kuchyni jsou 2 chilli papričky normálně 2 chilli papričky :-))) - když se potřebuješ předvádět, tak se předváděj /i když Jana má taky jalapeňo :-)))/, ale je tě to prd platný :-))) tak pěkný vaření :-)))

Tanicka:;-)

Jana Remkova: Ok, upraveno na "pokrmy z vnitřností" :-) Hledala jsem totiž při vkládání "vnitřnosti" a tohle jsem nějak přehlédla;-)

:yes:Pro sebe bych dal aspoň ty dvě a pro dceru nula, takže na dvakrát :yes::yes::yes::yes::-))

Ivaan: Já mám taky jalapeňo a chipotle, nedala bych asi 2 kusy, ale jeden. Fakt záleží, kolik toho je, na jednu porci bych řekla 1 kus jalapeňo hodně, čili papričky-2 kusy taky hodně. Ale řekněme do 2 porcí je to tak akorát pro ty, co mají ostré rádi. Já mezi ně patřím :-). Tanička uvádí, 600g jater, myslím, že bych i tady dala 2 kusy čili papriček-(takové ty červené svíčky) anebo 1 kus jalapeňo. Já bych si rozhodně pochutnala. Ovšem nevím, proč je recept v sekci hovězí maso;-)

Tanicka: písni chilli dle svých možnosti a chuti, a je to ;-);-). Ten kdo pěstuje své chilli papričky, musí vědět, jak je použije. Množství koření a bylinek je stejně vždy orientační. Někdo má radši ostré, někdo to raději vynechá. Každý podle sebe.

Dobrý den, tak jak to mám napsat, když mám na mysli 2 malé sušené papričky, zhruba takovéto :)
www.mala-italie.cz/food/eshop/21-1-Potraviny-na-vahu-piniove-or/0/5/338-Chili-papricky-cele-susene-1g

Já těmto receptům nějak nerozumím (bez rýpání). Tu chilli, tam chilli, onde chilli. Hlavně ale bez specifikace. Tento recept uvádí dvě sušené chilli papričky. Když v uvedeném dávkování použiju svoje sušené "chilli papričky" (mám jalapeňo a chipotle) nikdo z nás to nebude schopen pozřít bez újmy na zdraví. Pokud při uvedeném dávkování ostatních surovin použiju mleté, sušené, uzené chilli papričky, které mám doma (naga jolokia) v množství zhruba na špičku čajové lžičky platí výše uvedené. Když tento recept uvařím podle návodu vyleju všechno do kanálu čímž vážně poškodím obecní čističku.
Nepokouším se rýpat. Fakt by mně u každého receptu zajímalo čemu autor říká chilli papričky. Ptám se ovšem obecně. Tento recept je jen záminka.

Tématické fráze:
hovězí jatra, recepty na hovězí játra, omacka z hovezich jater, hovězí játra omáčka, hovezi jatra recepty, recept na hovězí játra, hovězí jatra recept, recepty hovězí játra, hovězí játra omáčka recept, pokrmy z hovězích jater, recept hovezi jatra, omacka s hovezich jater, recepty z hovězích jater, jatra hovězi, pikantní játra, recept hovézí játra recept, hovězí jatra maso recepty, hovězí játra na zelenině, omáčky z jater pikantní, játra omáčka recept

Suroviny:
játra hovězí, paprika čerstvá červená, cibule, mrkev, česnek, chilli paprika sušená, skořice, paprika sušená sladká, koření kari, olej kokosový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu