Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 572 kJ / 3 961 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 127,25 g |
Tuky | 291,59 g |
Vláknina | 58,57 g |
Cholesterol | 831 mg |
Sodík | 2,07 g |
Sůl | 4,74 g |
Sacharidy | 180,32 g |
Postup přípravy
Přidáme petrželku, česnek, libeček, pepř, muškátový ořech.
Zředíme na požadované množství polévky a přidáme nakrájenou mrkev, petržel, celer, kedluben, květák. Krok 3: Vaříme asi 15 min.
Teď přidáme i majoránku. Krok 4: Knedlíčky:
Housku nakrájíme na kousíčky, přidáme nakrájenou šunku (lze i uzené od kosti) škvarky,– vše osmahneme na oleji, vychladíme, přidáme vejce, hladkou mouku, strouhanku a utvoříme knedlíčky.
Ty uvaříme zvlášť v osolené vodě a přidáme do polévky. Krok 5: Smícháme hrách, vývar a knedlíčky – dochutíme, dosolíme dle potřeby a podáváme.
Zveřejněno 3. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrachová polévka se škvarkovými knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oVZN
Moje poznámka
Hrachová polévka se škvarkovými knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oVZN
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 14 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno 19. 8. 2025 22:56:11
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno 19. 8. 2025 22:26:09
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno 19. 8. 2025 21:49:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 3 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 4 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
Pozde před 6 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 6 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 6 hodinami
Francouzské brambory
jjj82 před 7 hodinami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 7 hodinami
Obyčejný hrnkový chleba
Lucie Hertlova před 7 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 10 hodinami
Tématické fráze:
jak dlouho vařit hrách,
hrachova polevka recept,
hrachová polévka,
namaceni hrachu,
jak varit hrach,
jak dlouho namacet hrach,
jak dlouho vařit hrách?,
hrachova polievka,
hrachová polévka bez namáčení,
hrachová s knedlíčky,
hrach namaceni jak dlouho,
jak dlouho se vari hra,
dlouho namoceny hrach,
hrách bez namáčení,
jak dlouho vařit uzenou křížovou kost,
hrách jak dlouho vařit,
hrách bez namáčení,
jak dlouho varit hrach na polevku,
jak dlouho má být namočený hrách,
jak dlouho vařit hrách
Suroviny:
vývar,
sádlo,
cibule,
mouka hladká,
mrkev,
celer,
petržel,
kedlubna,
květák,
majoránka,
libeček,
ořech muškátový,
pepř,
česnek,
houska,
šunka,
škvarky,
vejce,
mouka hladká,
strouhanka,
hrách,
voda,
bobkový list,
harmonie chuti
Komentáře (26)