Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí plátky na hlávkovém zelí, okurkách a mrkvi

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min

80 min (80 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 499 kJ /
358 kcal
Bílkoviny5,92 g
Tuky1,07 g
Vláknina22,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 182 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy74,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, z jedné strany posypeme zázvorem a z druhé posolíme, necháme odpočívat, dokud si na oleji neosmažíme cibuli na proužky do sklovata. Krok 2: Pak přijde maso, zalijeme horkou vodou a dusíme, za nějakou dobu přidáme nakrájené zelí, nakrájenou mrkev a okurky na kousky, přidáme sůl, vodu dle potřeby a dusíme dál, dokud není maso měkké, pak dochutíme rajčatovým protlakem, cukrem a možná dosolíme. Krok 3: Ničím nemusíme omáčku zahušťovat, zelí a mrkev nám stačí, ale kdo by chtěl, může.

Zveřejněno 14. 1. 2010

Poznámka autorky Bibinka

Omáčka má moc dobrou, sladkokyselou a masovou chuť a myslím, že se mi suroviny podařilo pěkně zkombinovat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oVrz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oVrz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tak hovězí s okurkama jsem už vařila, ale s hlávkovým zelím ještě ne. Určitě stojí za vyzkoušení. Líbí se mi to :yes::yes:+

Bibinko-díky moc za velice chutné jídlo,které jsem včera uvařila a nechala zaležet na dnešní oběd,na kterém jsme si moc pošmákli:-*Neměla jsem hovězí maso,byly vepřové plátky,ale na chuti to neubralo:yes:Desátý bodíček a fotky posílám:-p+10:yes::yes:

Zkusím z kuřecího, ale :-p:-p:yes::yes:

Bibi,keď som zbadala tú šťavu,tak som vedela že to budeš určite ty:-DZase výborne zvolená kombinácia a moc zaujímavá:yes:Včera som robila hovädzie,ale tvoj recept si ukladám na neskôr;-)

Moc hezký a určitě chutný receptík:yes: +1

Tématické fráze:
hovězí na mrkvi, hovezi v mrkvi, hovězí na zelí, sladkokyselé zelí, hovězí maso na mrkvi, hovězí maso v mrkvi, hovězí zelí, hovězí maso v hlávkovém zelí, hovězí s hlávkovým zelím, vepřové dušené se zelím, hlávkové zelí recept, hovezi v bilem zeli, hovězí v zelí, hovězí maso na hlavkovem zeli, hovězí maso s mrkví, hovězí se zelím, hovezi mrkvi, hovězí plátky, omáčka zelí mrkev, hovjezi v mrkvi

Suroviny:
maso hovězí, zelí hlávkové, cibule, mrkev, okurky sterilované, cukr, protlak rajčatový, zázvor, olej, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu