Postup přípravy
Zveřejněno 20. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chléb ošatkový, zadělaný v DP a pečený v troubě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q71R
Moje poznámka
Chléb ošatkový, zadělaný v DP a pečený v troubě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q71R
Nejnovější recepty
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 8 minutami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 1 hodinou
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 14 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 15 hodinami
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 15 hodinami
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec po venkovsku
limosek před 7 minutami
Mleté vepřové maso na Kunovjance
limosek před 8 minutami
Honzovy kynuté buchty
kimlo před 41 minutami
Tvarohové lívance
boomgo před 1 hodinou
Francouzské brambory s mletým masem
Libotovska před 2 hodinami
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 11 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 15 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 15 hodinami
Bramborová polévka
Kajkajak před 15 hodinami
Pizza z rohlíků
zonoro před 16 hodinami
Tématické fráze:
jak dlouho péct chleba,
pečení chleba,
doba pečení chleba,
jak dlouho se peče chleba,
jak upéct chleba v troubě,
recepty na pečeni chleba,
lopata na sázení chleba,
forma na pečení chleba,
jak dlouho péct domácí chleba,
peceny chleba,
domácí chléb v troubě,
recept na pečení chleba,
chléb v troubě,
chleb z trouby,
lopata na chleba,
peceny chleb,
ošatkovy chleb,
domácí chleba z trouby,
domácí chleba do trouby,
nejlepší recept na chleb
Suroviny:
kvásek,
mléko,
cukr,
mouka,
droždí,
mouka chlebová pšeničná,
sůl,
cukr,
olej,
mouka
Komentáře (25)
Slibuji, že zkusím znovu
S kváskem člověk musí mít trpělivost, je to v podstatě jako domácí zvířátko, musí se to živit, a když jedete na dovolenou, musíte ho dát na starosti sousedce. A pozor, aby vám ho během výroby nesežral pes - to se stalo mně. Po pěti dnech, když už byl kvásek hotový a chtěla jsem si upéct nějaký ten skvost, tak jsem našla mísu prázdnou a o kus dál se válel můj kokřík s nafouklým pupkem. Měl štěstí, že jsem ho nezabila, ale měl na mále.
mirca75 (díky za přivítání – už nějakou dobu tady kroužím a myslím si, že jsem se dostala do slušné společnosti
Levik – tenhle chlebík jsem s kvasnicemi nezkoušela, tak nevím. Zkuste tam lžičku přidat, kynutí (po vyndání z DP) zkrátit na 45 minut a dejte vědět, jak to dopadlo. Třeba objevíte recept na nejlepší chleba světa.
Iljusa – asi už je pro ten Váš chlebík pozdě, ale Gabina má pravdu, někdo místo ošatky používá třeba cedník vystlaný pomoučeným plátýnkem. A díky za info, kde koupit chlebovou mouku.
A teď všeobecně – kdo má rád křupavou kůrčičku, tak ten možná bude zklamaný. My s manželem jsme taky kůrožrouti, ale tenhle chlebík peču hlavně pro děti. Chlebík s extra křupavou kůrčičkou mi zrovna kyne, tak jestli se povede, přidám ho sem taky.
Taky se musím přiznat, že žiju v USA, kde chleba není nic moc, anebo drahý, takže ho peču skoro denně už spoustu let. A díky moc za bodík!
Mimochodem,dneska jsem ho pekla znovu a je
Kvásku se nebojte, zkuste jej udělat - hlavně dát na teplé místo, přikrývám jen plátýnkem - dokud voní kysele -je OK - jakmile ale cítíte aceton - pryč s tím.
Chlebovou mouku pšen. kupuji v Kauflandu - mají tam dosti velký výběr.
Spomínam si na detstvo, stará mama raz týždenne piekla chleby, zrejme podobným spôsobom...
Jitka, ďakujem za recept i spomienku na časy dávno minulé...
+