Křenová smetanová omáčka s uzeným masem
Slanou pikantní chuť dobrého uzeného dobře doplňuje křen. Právě proto se k uzenému často dělá jednoduchá křenová omáčka. Její přípravu zvládne i začátečník a úspěch je zaručen.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 732 kJ / 1 131 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,53 g |
Tuky | 120,30 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 352 mg |
Sodík | 76 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 6,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: V kastrolu, ve kterém budeme omáčku vařit, rozehřejeme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku.
Krok 2: Přilijeme hovězí bujon, šlehačku a metličkami vyšleháme. Pokud je omáčka hustá, rozředíme mlékem.
Krok 3: Přidáme křen, lžičku citronové šťávy, příp. cukr a sůl. Dobře promícháme a necháme chvíli ještě prohřát. Křen přidáváme opatrně, podle toho, jak pikantní a pálivou omáčku máte rádi.
Krok 4: Podáváme s knedlíkem a vařeným uzeným masem.
Zveřejněno 8. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křenová smetanová omáčka s uzeným masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B2Gx
Moje poznámka
Křenová smetanová omáčka s uzeným masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B2Gx
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 5 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 5 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 5 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 5 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 6 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 7 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 9 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 11 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 11 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 11 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 12 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 12 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 13 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 13 hodinami
Tématické fráze:
křenova smetanová omáčka,
křenová omáčka s uzeným,
smetanová křenová omáčka,
křenová omáčka,
křenová omáčka bez smetany,
křenová omáčka smetanová,
křenová omáčka s hovězím masem,
křenovka,
uzené maso recepty omáčky,
křenová omáčka k uzenému masu,
křenová omáčka s uzeným jazykem,
smetanova omacka s krenem,
krenova omacka s uzenym recept,
výroba křenové omáčky,
křenová omáčka s hovězím,
íkřenová omáčka z masem uzenym,
uzené maso recept,
recepty z uzeného masa,
recepty s uzeným masem,
křenová z uzeného vyvaru
Suroviny:
máslo,
mouka hladká,
bujón hovězí,
šlehačka,
mléko,
křen,
šťáva citronová,
cukr,
sůl,
maso uzené
Komentáře (12)
Když mám uzený vývar,také ho dávám do křenové omáčky raději,než smetanu,nebo mléko.S hovězím jsem ještě nedělala,tak vyzkouším také