Křenová smetanová omáčka s uzeným masem
Slanou pikantní chuť dobrého uzeného dobře doplňuje křen. Právě proto se k uzenému často dělá jednoduchá křenová omáčka. Její přípravu zvládne i začátečník a úspěch je zaručen.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 732 kJ / 1 131 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,53 g |
Tuky | 120,30 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 352 mg |
Sodík | 76 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 6,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: V kastrolu, ve kterém budeme omáčku vařit, rozehřejeme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku.
Krok 2: Přilijeme hovězí bujon, šlehačku a metličkami vyšleháme. Pokud je omáčka hustá, rozředíme mlékem.
Krok 3: Přidáme křen, lžičku citronové šťávy, příp. cukr a sůl. Dobře promícháme a necháme chvíli ještě prohřát. Křen přidáváme opatrně, podle toho, jak pikantní a pálivou omáčku máte rádi.
Krok 4: Podáváme s knedlíkem a vařeným uzeným masem.
Zveřejněno 8. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křenová smetanová omáčka s uzeným masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B2Gx
Moje poznámka
Křenová smetanová omáčka s uzeným masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B2Gx
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 10 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 10 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 12 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 13 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 13 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 16 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 16 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 16 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 17 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 17 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 17 hodinami
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 19 hodinami
Tématické fráze:
křenova smetanová omáčka,
křenová omáčka s uzeným,
smetanová křenová omáčka,
křenová omáčka,
křenová omáčka bez smetany,
křenová omáčka smetanová,
křenová omáčka s hovězím masem,
křenovka,
uzené maso recepty omáčky,
křenová omáčka k uzenému masu,
křenová omáčka s uzeným jazykem,
smetanova omacka s krenem,
krenova omacka s uzenym recept,
výroba křenové omáčky,
křenová omáčka s hovězím,
íkřenová omáčka z masem uzenym,
uzené maso recept,
recepty z uzeného masa,
recepty s uzeným masem,
křenová z uzeného vyvaru
Suroviny:
máslo,
mouka hladká,
bujón hovězí,
šlehačka,
mléko,
křen,
šťáva citronová,
cukr,
sůl,
maso uzené
Komentáře (10)
Když mám uzený vývar,také ho dávám do křenové omáčky raději,než smetanu,nebo mléko.S hovězím jsem ještě nedělala,tak vyzkouším také