Vánoční panettone
Tak, jako je u nás tradiční vánočka, v Itálii se peče panettone. Sladký kynutý vánoční chléb plný kandovaného ovoce s tónem chuti muškátového oříšku. Přesně to je on, vysoký elegán zdobící italské vánoční stoly.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 22 495 kJ / 5 377 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 129,62 g |
| Tuky | 181,40 g |
| Vláknina | 44,74 g |
| Cholesterol | 1,64 g |
| Sodík | 3,95 g |
| Sůl | 9,62 g |
| Sacharidy | 784,01 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vánoční panettone
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ROxz
Moje poznámka
Vánoční panettone
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ROxz
Nejnovější recepty
Květáková krémová polévka s krutony
Přidáno před 1 hodinou
Rychlá cibulačka se sýrem
Přidáno před 2 hodinami
Pizza z tortilly
Přidáno před 3 hodinami
Frankfurtská polévka
Přidáno před 3 hodinami
Houbová smaženice či praženice
Přidáno před 4 hodinami
Diabetický koláč s tvarohem, jablky a ořechy
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hamburgerové bulky
pribrska před 1 hodinou
Vepřová kýta na smetaně
Styliane před 1 hodinou
Koláč jako květina
magdalenka před 2 hodinami
Olejové koláčky
magdalenka před 2 hodinami
Guláš Samuraj z Budapešti
magdalenka před 2 hodinami
Golubky od Máši
magdalenka před 2 hodinami
Mrkvový koláč
Nata83 před 2 hodinami
Obalovaný květák pečený s novými bramborami
wimra před 3 hodinami
Pikantní bůček
magdalenka před 5 hodinami
Tématické fráze:
pannetone,
panetone,
panetone recept,
penetone,
panettone z domácí pekárny,
panettone v květináči,
forma na panettone,
italské panettone recept,
panettone v pekárně,
recept na panetone,
panetonne,
penettone,
italské panettone,
vánoční panettone,
pannetone recept,
recept panetone,
panettone v plechovce,
pannettone,
panettone domácí pekarna,
domácí panettone
Suroviny:
tuk hera,
mouka polohrubá,
droždí,
cukr krupice,
mléko,
žloutek,
vejce,
ovoce kandované,
rozinky,
sůl,
ořech muškátový,
citron,
vejce
Komentáře (26)
Dopečeno a můžu potvrdit je výborná 👍🏻
Držte se přesně poměru surovin, pak by neměl být problém :)
pekla jsem na vyšší teplotu jen 15min a pak musela přikrýt alobalem,rychle hnědla.
Brusinky doporučuji, bylo to s nimi výborné
www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/chleb-a-pecivo/bylinkovy-chleb-peceny-v-kvetinaci/
tady:
domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=4231
tady
foto.dama.cz/foto.php?f=125177
tak vyzkoušej, za chvíli jsou Velikonoce a na ty se taky hodí